İş

ABD Pazar Öncesi: ÜFE, işsizlik başvuruları, Delta Air Lines

Investing.com – Yatırımcıların daha az agresif bir Fed potansiyeli konusundaki iyimserliği yerini resesyon olasılığına ilişkin endişelere bırakırken hisse senetleri tepetaklak oldu.

Çarşamba günü paylaşılan Fed’in son toplantısı dakikakredileri daraltması beklenen bankacılık sektöründeki çalkantı sonrasında politika yapıcıların da resesyondan endişe duyduğunu ve hafif bir resesyon öngördüğünü gösterdi.

durgunluk endişeleri, tüketici fiyatlarıMart ayında beklenenden zayıf performansa rağmen.

Yine de endişeler, Fed’in Mayıs’taki bir sonraki toplantısında orta dereceli faiz artırımlarını haklı çıkaracak kadar güçlü görünmüyor. Fed’in görüntüleme aracına göre vadeli işlem tacirleri önümüzdeki ay çeyrek puanlık bir artış kaydetmeye devam ediyor.

Perşembe günü, üretici fiyatlarının geçen yılın bire bir döngüsüne göre ılımlı olması ve işsizlik başvurularının bir önceki haftaya göre artmasıyla birlikte enflasyonla ilgili daha fazla veri geliyor.

İlk çeyrek kazançları Cuma günü JPMorgan Chase (NYSE:) tarafından bildirildi. JPM) Ve Wells Fargo(NYSE: WFC ) büyük bankaların raporları ile başlayacaktır. Analistler, banka yöneticilerinin kredi koşulları, iş ve tüketici duyarlılığı hakkında söyleyeceklerini dinleyecek.

Bugün piyasaları etkileyebilecek üç gelişme:

1. Üretici fiyatları

ÜFE verileri 15.30 CEST’de açıklanacak.

analistler senin başlık figürünGeçen yıla göre %3 aylık %0,1 artış bekliyor. Yiyecek ve yakıt hariç Çekirdek ÜFEyıllık %3,4, aylok %0,3 artması bekleniyor. Yıllık verilerin geçen yıla göre ılımlı olması beklenirken, aylık beklentiler fiyatların artması yönünde.

2. İşsizlik başvuruları

İlk işsizlik başvuruları aynı zamanda açıklanacak ve başvuruların 232.000 olması bekleniyor. Bu rakam, önceki hafta açıklanan 228.000’den biraz daha yüksek olacak.

3. Delta Hava Yolları

Delta Hava Yolları (NYSE: DAL ), 12.03 milyar dolarlık gelir üzerinden 32 senti paylaşabilir. Analistler, yöneticilerin işçilik ve yakıt maliyetleri ile seyahat talebi hakkında söyleyeceklerini dinleyecek.

Yazar: Liz Moyer

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu