Haber

Ahmet Nur Çebi: 675 milyon lira kefil oldum

Beşiktaş Kulübü’nde 2022 yılının son olağan meclis toplantısı Beşiktaş Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

Başkan Çebi, Beşiktaş Meclis Başkanı Tevfik Yamantürk’ün kendisine yönelttiği eleştirilere yanıt verdi.

Garip bir görüşme olduğunu söyleyen Çebi, Tevfik Yamantürk’ün kendisinden büyük olduğu için biraz kendini tutması gerektiğini söyledi.

“Kişisel ve kişisel tavırları ortaya koyarak, mücadele ederek bir yere varamayız”

Tartışılan konuların çok ağır olduğunu vurgulayan Başkan Çebi, şunları söyledi: “2 Lider ona iki kez gitti. Bu süreçte Engin Baltacı ‘Aile dostum, gidip konuşacağım’ dedi, ben de ‘tamam’ dedim. Beşiktaş taraftarının Beşiktaş’ı maddi ve manevi olarak korumaktan başka görevi yoktur. Kişisel ve kişisel tavırları ortaya koyarak, mücadele ederek bir yere varamayız. ‘Bu yıl birlik beraberlik yılı olsun’ dedim ama ne yazık ki bugüne kadar olmadı. Kişisel konulara girmek istemiyorum.

S Sürekli beni 2. lideri arattıran meclis başkanımın heyetlerden sorumlu yürütme kurulu üyesi olan 2. liderim ile görüşmesinden neden rahatsız olduğunu anlamıyorum. Disiplin konusu çok tartışıldı. Lütfen buradan ayrıldıktan sonra tüzüğümüzü okuyunuz. Cezayı alan kişi, yönetim kurulunun görevini değil, dilerse kendisini genel kurula taşır. Bu kadar kavgaya gerek yok.”söz konusu.

“675 milyon TL garanti vererek burayı yaşatmaya çalıştık”

Ahmet Nur Çebi, KPMG raporunun seçimler öncesi dile getirdiği bir konu olduğuna dikkat çekerek, “Serdal Adalı 7 yıl inceleyeceğim deyince ben 10 yıl dedim. Ben de o görevdeydim. Bu rapora zerre kadar karışmadım. Bu rapor çıktı. O günkü genel sekreter istisnai durumları içlerinde okudu. genel limitler SPK avukatlık bürosuna ve İçişleri Bakanlığına teslim edildi A hukuk bürosuna verildi Büro evrakları tamamlayarak davalarını açıyor 11 dava açıldı 6-7 dava daha devam ediyor bekleniyor.görevimi yaptım.hukuk bürosundan ne isteniyorsa yapılıyor.aldığım imzalarla ilgili 1-2 evrak geldi.ne gerekiyorsa yapılacaktır.ne gerekiyorsa yapacağım.

3 sene önce buraya geldiğimizde 6 aylık maaşlar ödenmiyordu, UEFA’ya borçsuz yazılar yoktu. 675 milyon TL garanti vererek burayı yaşatmaya çalıştık. ‘Burayı yönetecek adam yok’ demek uygun değildi. 3 milyar borcun olana kadar ağzını açmadın. O gün Şenol Güneş giderken rastgele yorum yapmıyordunuz bugün yorum yapıyorsunuz. Şenol Güneş o sırada zorla gönderilmişti. Artık hocamız hakkında konuşmaya gerek yok. Başarıya ihtiyaç duyduğumuz bu süreçte kendisinden faydalanacağımızı düşünüyorum. “Ahmet Nur Çebi Beşiktaş’ın çocuğu” dedikleri için itiraz ettiler. ‘Trabzon çocuğu’ deyince itiraz etmiyorsun, buna mı itiraz ediyorsun?

Geldiğimden beri 5 öğretmen değiştirmedim. Geldiğimizde bir hoca vardı, sonra Sergen’le anlaştık. Olanlardan sonra gitmek istedi. 3. öğretmen dediğiniz Önder hoca altyapı hocamızdır. Şimdi Şenol 5. öğretmenimiz ve henüz değiştirmedik. Bu rakamlar hakkında bu şekilde konuşmanın topluma hiçbir faydası yok. ’45 milyon euro borç var, faiz 27 milyon euro’ diyorsunuz ama ben böyle bir rakam görmedim. Teftiş kuruluna genç arkadaşlarımız geldi, raporu onlardan alabilirsiniz.”dedi.

“Benim dönemimde 300 milyon TL zarar olduğunu göreceksiniz”

Çebi, 540 milyon TL’lik tazminat davası açıldığını ve bunu üst mahkemeye taşıdıklarını bildirdi. “İlgili kişiler ‘Sen bunu üst mahkemeye götürmedin’ demesinler diye bunu üst mahkemeye taşıdık. Yargının karar vermesine engel olacak bir şey yapmadık, ‘Rapor beraat sebebidir’ demedim, ‘Mahkemeler beraat sebebidir’ dedim, elimizden geleni yapıyoruz, hakkınızı helal edin. 92 Milyon Euro olan personel bütçesini geldiğimizde 45 Milyon Euro’ya indirmiştik.Oburların imzaladığı sözleşmelerle 3 yıl burada kaldık.Artık bu yıldan sonra bizim tarafımızdan imzalanan sözleşmeler olacak. 3 milyon borç, benim dönemimde oluşan zararın 300 milyon TL olduğunu göreceksiniz. Zamanında yapılabilecek her şeyi yaptım. Ama faiz yükü bizi esnetiyor. Bunu 3 milyar yaşındayken söyleyecektin. Ancak Yalçın Karadeniz’in ağabeyi bunu söylediği için adamı görevden aldılar. Kulübün amatör spor harcamalarındaki açığı 12 milyon euro oldu. Şu anda 1 milyon euro. 11 milyon euro tasarruf ettik.

Sponsorlarımıza teşekkür ederiz. Altyapı dahil tüm amatör branşların masraflarını üstlendiler. Mali ve ekonomik durumu izah edebildim. 3 milyar TL borçtan dolayı büyük bir sıkıntım var. Bu faiz oranlarını kaldıramayız. Ekonomik anlamda kulübü iyi yönetiyoruz. Pandemi döneminde en değerli, 4 kupa buraya geldi. Kolum kırıldı, 3 kez hastalandım, herkes evde otururken çok uğraştım. Eleştirideyim, benim için sorun değil. Ama aşağılamak, küçük düşürmeye çalışmak başka. Kimseyle ilişki kurmaya çalışmıyorum, komşu olmaya çalışmıyorum ve bu gereksiz sözleri kınıyorum.”dedi.

“Benim yönetimimden kaynaklanmayan toplam 3 milyar borç var”

Başkan Çebi, Beşiktaş’ın tüzüğünün Spor Kanunu’na göre bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, “Yaklaşık 300 milyon TL çöpe gittik dedim. Boyd 180 milyon TL yük oldu. Kullanılmayan oyunculardan 220 milyon TL Ljajic, 240 milyon TL Lens ve 80 milyon TL olmak üzere yaklaşık 700 milyon TL kayıp var. Douglas 115 milyon euro zarar var Benim yönetimimden olmayan toplam 3 milyar borç var Pandemi olmasaydı bu borç 2 milyar daha az olacaktı biraz adaletli diyorum biraz demek istiyorum Geldiğimizde borçları öderiz diyen meclis başkanına Beşiktaş için buradayım bunu bir şekilde ödeyecekseniz bizim görevimiz size hizmet etmek siz gelin oturun biz size ihtiyacınız olan desteği verecektir.”ifadeleri kullandı.

“Kötü bir çekyat yaşıyorum”

Çebi, toplumun yüzde 90’ı tarafından desteklendiklerini ancak geri kalan yüzde 10’luk kesimin sesini daha yüksek çıkardığını belirtti. “Yüzde 90 arkadaşlarımız nerede bu sorunu buraya aktarmak istiyorum. Kötü bir konseydeyim. İzninizle şimdilik gitmek istiyorum. Bu ortamın bu hale gelmesi Beşiktaş’a yakışmaz. çok tatsız bir konuşma.

Bu konuyu inceleyerek Beşiktaş’ın dışarıda konuşulabilecek kötü bir duruma düşmesini istemiyorum. Kişisel mücadeleyi bir kenara bırakırsanız, asıl fedakarlığı yapıyorsunuz demektir. ben de öyle yapıyorum Beşiktaş yönetim kurulu olarak bize emanet. Diğerleri bizden sonra görev alacak. Ölçülü eleştirilerle ve kimseyi küçük düşürmeden onlara destek olmaya devam edeceğiz.”söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu