Haber

Ali İsmail Korkmaz saldırıya uğradığı sokakta anıldı

Eskişehir’de 2 Haziran 2013’te Gezi Parkı eylemleri sırasında saldırıya uğrayan ve 38 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, saldırıya uğradığı sokakta anıldı.

DİSK, KESK, TMMOB, EBTO ve ALİKEV’in davetlisi olarak Kurtuluş Mahallesi Sanayi Caddesi’nde düzenlenen anma törenine Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkuz, ağabeyi Gürkan Korkmaz ve yeğeni Ali İsmail Korkmaz katıldı.

‘TARİHİ SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRELİM’

Evrensel’in haberine göre anma töreninde konuşan DİSK Eskişehir Bölge Temsilcisi Zeynep Kaya, Gezi eylemlerinin 10. yılında yeniden Sanayi Caddesi’nde olduklarına dikkat çekti. Eskişehir Emek ve Demokrasi güçleri olarak 10 yıldır bu alanı boş bırakmadıklarını belirten Kaya, “Bizim için bu alanı boş bırakmak, Gezi Direnişi’nde yitirdiğimiz canlarımızın hesabını sormaktan vazgeçmek demektir. Bu alandan uzaklaşmak, emek, demokrasi ve özgürlük mücadelesinden, Gezi’nin haklı taleplerinden uzaklaşmak demektir. Bu yüzden ısrarla burada olacağız. Burada katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın ve Gezi Direnişi’nde öldürülenlerin hesabını vermenin sorumluluğu ve heyecanıyla burada olacağız.”

“ZORBALIK VE KATLİAMLA BASTIRILMAYA ÇALIŞILDI”

Gezi’nin 10’uncu yılında ülkede büyük bir deprem olduğuna işaret eden Kaya, depremde on binlerce kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. “Ancak Gezi’de bu ülkenin insanca yaşanacak şehirlere sahip olması talebi için de mücadele ettik. Bu ülkede insanların sorunlarını ve yaşamlarını hiçe sayanların iktidarda kalmasınlar diye kaygılarımızı toplumla paylaştık. Maalesef taleplerimiz ve mücadelemiz baskı, zorbalık ve katliamlarla bastırılmaya çalışıldı” diyen Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gezi’nin 10. yılında 2023 seçimlerini yaşadık. İktidarın imkanlarını elinde tutanlar, baskılarından ve anti-demokratik uygulamalarından bir daha vazgeçmedi. Küçük bir oy farkıyla iktidarda kalmayı başardılar. Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak halkımıza sesleniyoruz, bir an olsun umutsuzluğa kapılmayalım. Demokrasiden, özgürlükten, eşitlikten ve barıştan vazgeçmeyelim. Başta Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Uygar Yıldırım, Hasan Ferit, Ahmet Atakan ve Mehmet Ayvalıtaş’a, gezide yaralananlara, gezide tutuklananlara, işsizlere karşı tarihi sorumluluklar.”

‘BİZİM BİZİM GEREĞİMİZ ALİ İSMAİL’E SÖYLEMEK’

Daha sonra Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, “Ali İsmail bu sokağa düşeli 10 yıl oldu. Acımız geçmedi, geçmeyeceğini biliyoruz. Oğlum Ali İsmail amcası düştüğünde artık anne karnındaydı. Bugün bizimle. Ali İsmail amcasının emeğine güç katmak için burada. Az önce bir kafede oturuyorduk. Oradaki garsona sordu. ‘Abi, Ali İsmail Korkmaz’ı tanıyor musun?’ söz konusu. Oğlan genç yaştaydı. bilmiyordu. Ali İsmail’in, Ahmet’in, Abdo Can’ın, Ethem’in, Berkin’in, Mehmet’in, Hasan Ferit’in adını duymayan kalmayıncaya kadar herkese anlatmak, duyurmak boynumuzun borcudur. Biz Antakyalıyız. 4 ay önce beyin sarsıntısı oldu. Orada kuzenim ve eşi başta olmak üzere onbinlerce vatandaşımızı, akraba ve kardeşimizi enkaz altında bıraktık. 3 gün devlet yoktu. 3 gün boyunca kimse yoktu ve enkaz altında insanlar kurtarılmayı bekledi. Kuzenimin eşi enkaz altında doğum yaptı. Bebeğini kokusunu alamadan mezara koymak zorunda kaldık. Ali İsmail’i anmak için buradayız. Numara çok pahalı. Ama 100 kişi olsak buraya 200 polis geldi. Bir çocuğu anmak, onun haksız, hukuksuz, canice katledilmesini eleştirmek, bağırmak için bu kadar polis toplanıldıysa, devlet buraya onlarca, yüzlerce polis gönderiyorsa insanlar enkaz altında ölürken devlet neredeydi? Bunu sormak istiyorum. Elbette adalet için mücadele edeceğiz ama bir gün adalete herkesin ihtiyaç duyacağını hatırlatmak isterim.”

‘BÜYÜYEN BİR AİLEYİZ’

Ali İsmail’in ve Gezi şehitlerinin katillerinin adalet önünde hesap vermesi için çaba göstereceklerini vurgulayan Korkmaz, şunları kaydetti: “İçeride tutsak olan Can Atalay’ın serbest bırakılması için mücadele edeceğiz ve Gezi’den bu yana geçen 20 yılda işlenen tüm hukuksuzlukların hesabını sormak için mücadele edeceğiz. Bu mücadelede yalnız değiliz. Bugün, her zaman olduğu gibi, ailemizin ne kadar büyük ve büyüyen olduğunu gösteriyorsunuz. Sana iyi şanslar. İyi ki bizimlesin. İyi ki biz bir aileyiz. Çok şükür büyüyen bir aileyiz” dedi.

Konuşmaların ardından Ali İsmail Korkmaz’ın kaldırıma bırakılan fotoğrafının önüne karanfiller bırakıldı.

haber-cekerek.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu