Haber

Bakan Çavuşoğlu’ndan Tekirdağ Belediyesi’ne çok sert deprem yanıtı

Tekirdağ Belediyesi’nin depremzedelere yönelik tutumunu sert bir şekilde eleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Tekirdağ Belediyesi’nin depremzedelerimizi misafirhanelerden çıkararak bırakması asla kabul edilemez. Bu davranışlar ne kültürümüze ne de değerlerimize yakışır” dedi. Milletimizin hiçbir insani meselesini oy potansiyeli olarak görmedik.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhur İttifakı milletvekilleri ve il liderleriyle basın toplantısı düzenledi. Toplantıda birinciliği alarak seçimleri değerli kılan Bakan Çavuşoğlu, “Yüzde 87 ile tarihimizin en yüksek katılımlı seçimlerinden biri olan 14 Mayıs seçimleri azizimize yakışır bir şenlik havasında gerçekleşti. Milletimize ve demokrasimize, Türkiye dışından da dahil olmak üzere 56 milyon insanımızın her birine demokrasimize katkıları ve değerli oyları için teşekkür ediyor, seçilen tüm adaylarımıza da şükranlarımı sunuyorum. 14 Mayıs seçimlerinin galibi 85 milyon insanıyla Türkiye demokrasisi ve Türkiye olmuştur.Milletimiz 27 milyon insandır.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a 1000’den fazla iyilik yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 322 milletvekili ile çoğunluğunu Cumhur İttifakına vererek İttifakımıza olan güvenini, inancını ve ülkemizin geleceğini bizde gördüğünü bir kez daha teyit etti. Cumhurbaşkanımız en yakın rakibine 2 milyon 520 veriyor Bin oy önde olmasına rağmen Cumhurbaşkanlığı seçiminde yarım puandan az farkla ikinci tura kaldı. Biz sandıktan çıkan bu iradeye saygı duyuyoruz. Yüksek Seçim Kurulu’nun açıklamasıyla 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı 2. cinsiyet seçimine gidiyoruz” dedi.

“‘Türkiye’nin Asrına Beraber’ diyerek arkadaşlarımızla birlikte sahada olacağız”

Bakan Çavuşoğlu konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi ’14 Mayıs’ta elde ettiğimiz başarıyı daha büyük bir zaferle taçlandırmanın zamanı geldi’. Cumhur İttifakı olarak 28 Mayıs Pazar gününe kadar bu hedef doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Bir arada olacağız. ‘Türkiye’nin Asrı için Beraber’ diyerek arkadaşlarımızla bir araya geldik. İkinci tip seçimde Cumhurbaşkanımızın sandıktan net bir sonuçla galip çıkacağına inancımız tamdır. 14 Mayıs seçimlerine katılım oranı yüzde 89,35 gibi yüksek.Cumhur İttifakı olarak ittifak ortağımız MHP’nin milletvekili sayısındaki artışla birlikte milletvekili sayımız 8’e çıktı.AK Parti olarak Milliyetçi Hareket Partisi olarak; Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi ile Cumhur İttifakı oy oranımızı yüzde 40’ın üzerine çıkardık.”

“Son 21 yılda Antalya’ya 145 milyar lirayı aşkın kamu yatırımı yaptık”

Antalya’ya son 21 yılda 145 milyar lirayı aşkın yatırım yapıldığını belirten Bakan Çavuşoğlu, “Gazipaşa’dan Kaş’a hür iradesini sandığa yansıtan tüm vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz. Bakmaya devam edeceğiz.” Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin sorunlarını birer birer çözdük ve adeta 81 ilimizi yeniden imar ettik.Antalya’da son 21 yılda 145 milyar lirayı aşkın kamu yatırımı gerçekleştirdik. Yolları, tünelleri, hastaneleri, üniversiteleri, yurtları, millet bahçeleri, gençlik merkezleri, kültür merkezleri ve diğer yatırımlarıyla Antalya artık çok farklı bir konumda… Bu tanıdık eserleri sunarken şehrimizin sorunlarını da göz ardı edemeyiz. Biz Cumhur İttifakı olarak bunun getirdiği iki önemli sorunu çözmek için çalışmalarımızı başlattık.Bunlardan ilki Antalya’daki fahiş kira artışları.Önce Rusya-Ukrayna savaşı ardından depremler, yüzyılın felaketi alt üst etti. arz ve talep istikrarı. Ama bu sorun sadece krizlerin değil, fırsatçıların kurnazlığının da sonucudur.

“Burada muhalefete bir soru sormak istiyorum”

Kira fiyatlarındaki artışı eleştiren Bakan Çavuşoğlu, “Bu ne ahlaki ne de insani bir durumdur. Yasal düzenlemeler ve ek tedbirlerle gereğini yapacağız. İl ve ilçe bazında büyük şehirlerdeki memurlara kira katkısı sağlayacağız. TOKİ ile bölgemize hızla yeni konutlar kazandıracağız ve arz talep istikrarını sağlayacağız.İkinci nokta da bazı ilçelerimiz mevzuattaki kararlar nedeniyle tarımsal teşviklerden yararlanamadı.Bunu Tarım Bakanlığımızla görüştük. ve hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. En kısa sürede sonuç alıp Antalya’nın batısından doğusuna her ilçemizin eşit faydasına sunacağız. Antalya’mızın tüm sorunlarını ortak akılla birlikte çözmek için.” Cumhur İttifakı için gece gündüz çalışacak. Burada muhalefete bir soru sormak istiyorum” dedi.

“Rus turist sayısı geçen yıla göre yüzde 10 azaldı”

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Rusya ile ilgili sözlerini de eleştiren Bakan Çavuşoğlu, “Rusya-Ukrayna savaşında tarafsızlığı bozmak ve ‘iyi işler yapmak’ için Rusya’ya yaptırım uygulamanın ülkemize ve Antalya’ya ne faydası olacak? ‘Batı ile mi? Bu sözü verirken çiftçimize, turizmcimize, esnafımıza, ihracatçımıza sordunuz mu? Antalya olarak bunun ilk etkilerini şimdiden görmeye başladık, ancak bu boş telaffuzla Rus turist sayısı azaldı. Geçen seneye göre yüzde 10 seviyelerine gelen Rus turistler haziran ayında rezervasyonlarını yaptırıp seçim sonuçlarını takip ediyor.Ülkemize etkisi düşünülmeden sadece popülist söylemlerle verilen sözler, “Antalya’nın başarılı olması için üzerimize düşeni yapacağız. kazanımlarını kaybetmez” dedi.

“650 bin yeni konutun ilk 319 binini bir yıl içinde tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz”

Çavuşoğlu konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“6 Şubat’ta asrın felaketini yaşadığımız ve 51 bine yakın canımızı kaybettiğimiz deprem bölgelerinin yeniden inşası ve restorasyonu hiç şüphesiz yeni dönemde en büyük önceliğimiz olacak. merhum yakınlarına ev güçlendirme, yer değiştirme ve kira yardımı ile birlikte 30 milyar lira ödeme 3,5 milyon kişiyi geçici barınma merkezleri, kamu tesisleri ve yurtlarda ağırlıyoruz.350 farklı noktada 806 bin çadır ve 85 bin 500 konteyner kurduk. Bölgede her geçen gün yeni barınaklar kurmaya devam ediyoruz” diyenler, “Bir yıl içinde tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Burada bir üzüntümü paylaşmak istiyorum. Seçim gecesinden bu yana depremzedelerimizi hedef alan paylaşımları üzülerek takip ettik. Bu kine, bu nefrete, kendinden olmayanı ötekileştirmeye hangi insanlık ve vicdan sığar?”

“Bu hareketler ne bizim kültürümüze ne de milletimizin pahasınadır”

Tekirdağ Belediyesi’nin depremzedelere yönelik tavrını değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, “Tekirdağ Belediyesi’nin depremzedelerimizi misafirhanelerden çıkararak bırakması asla kabul edilemez. Bu yapılanlar ne bizim kültürümüze ne de milletimizin değerlerine yakışır. Herhangi bir insani meseleye oy potansiyeli olarak baktık, “Oy verip vermemek gibi bir kriterimiz yoktu. Bakın Defne Devlet Hastanesi rekor sürede tamamlandı. Kılıçdaroğlu’nun Defne’de kaç oyu var biliyor musunuz? yüzde 90. Ancak vatandaşımızın yaralarını sarmak bizim sorumluluğumuzdur, her hizmetin karşılığı vatandaşımızın iradesidir.” İpotek koyamıyoruz ve koyamıyoruz. Van ve İzmir depremlerinden sonra tüm depremzedelerin yaralarını sarmak için devlet olarak ortaya konmuştur.Aklımız,kalbimiz ve desteğimiz her zaman depremzedelerimizin yanında.Başlamak için çalışıyoruz.Bizim için en büyük ödül olacak. Vatandaşlarımızdan ‘Allah halimizden razı olsun’ duası geliyor. Hiç merak etmeyin bu zor günleri en kısa sürede atlatıp, Allah’ın izniyle müreffeh yarınlarımıza kavuşacağız.”

Vatandaşlarımız bunlara Türkiye’de yüzde 87, yurt dışında yüzde 53 katılım oranıyla yanıt verdi.”

14 Mayıs’a giden süreçte ABD ve Avrupa basınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan yayınlara tanık olduklarını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, “AB’ye seçim sonrası geçiş sürecinin nasıl olacağına dair güya tavsiyelerde bulunan yayınlara bile rastladık. Yönetilmesi gereken. Renk ve görüş gözetmeksizin vatandaşlarımızın milli egemenlik taahhüdünü hafife alan yayınlardı. Vatandaşlarımız bunlara Türkiye’de yüzde 87, yurtdışında ise yüzde 53 katılım oranıyla karşılık verdi. “En yıkıcı felaketi yaşadık. 3 ay önce tarihimizde. 50 binden fazla insanımızı kaybettik. Ancak seçimlerin bu kadar yüksek bir katılımla gerçekleştirilmesi demokrasimizin gücünü ortaya koydu. Ancak uluslararası basının taraflılığını bazı uluslararası gözlemcilerde gördük. AGİT, AGİT PAKE ve AKPM gözlemcilerinden oluşan Ülkelerarası Gözlem Misyonu’nun kullandığı siyaset odaklı ve tarafsız açıklamalara tepkimizi bakanlıktan yapılan açıklamada ortaya koyduk. Bize bu eleştirileri yapan iki misyonun başında Almanlar gelmektedir. Ama bakın Almanya’da olduğu gibi Sabah gazetesinden iki basın mensubumuz FETÖ’cü yalanıyla gözaltına alınıyor.”

“Irkçılık, yabancı düşmanlığı, İslamofobi, Türkçülük karşıtlığı olarak ortaya çıkıyor”

Sabah gazetesinin Avrupa haber merkezinin bulunduğu Frankfurt’taki ofisinin basımını eleştiren Bakan Çavuşoğlu, “Bakanlık olarak gerekli açıklamayı yaptık. Büyükelçilerini de bakanlığa davet ederek tepkimizi gösterdik. Almanya’nın tavrını ortaya koyduk. Basın ve ifade özgürlüğünü, demokrasiyi tüm dünyaya öğretmeyi amaçlayan çifte standart yaklaşımı, milli iradeye olan bağlılığımız, uluslararası siyasetin mevcut durumu ve bu ikili standart uygulamaları dikkate alındığında da çok anlamlıdır. Krizlerin, savaşların, çatışmaların arttığı günümüz dünyasını incelerken iki ortak reflekse karşı Türkiye’nin refleksini benzetiyorum.Birinci refleks AB’dir.Gelişmiş ülkelerde görülüyor. Kendi refah alanına çekilmek, göç gibi küresel sorunları sadece güvenlik açısından önemsememek. İkinci refleks daha ilkeldir. Bütün suçları kendine ait olmayan insanlarda görme. Irkçılık, yabancı düşmanlığı, İslamofobi, Türk karşıtlığı şeklini alıyor” dedi.

“Türkiye Yüzyılında tüm boyutlarıyla güçlendireceğiz”

Bakan Çavuşoğlu konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Charlie Hebdo’nun son alçaklığını ve kabalığını gördünüz. Artık anarak abartmak istemiyorum. Sadece Türk milletinin sizin gibileri hayal kırıklığına uğratmaya devam edeceğini söylemek istiyorum. Bahsettiğim iki refleks de özünde anti-demokratiktir. Her iki refleksi de reddediyoruz.Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Daha adil bir dünya mümkündür’ sözleriyle özetlenebilecek duruşumuz aslında bir demokrasi savunucusudur.Demokratik devlet bu ortamda kurulur. Türk milleti, demokrasinin küresel arenada zemin kaybettiği günümüz dünyasında bizleri çok özel bir konuma getirmektedir.Başarıyla geçtiği bu imtihan, Atatürk’ün deyimi ışığında bölgemizde ve ötesinde demokrasi cephesine umut vermiştir. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek Türk Yüzyılında demokrasimizi tüm boyutlarıyla güçlendireceğiz.Uluslararası konjonktürün aşırılıkçı ve antidemokratik hareketlere daha elverişli olduğunu hiç umursamadan Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi tüm dünyaya örnek kılacağız. bütün dünya.”

Ancak kararlı ve dengeli bir diplomatik ve askeri angajmanla bu süreci yürütebilirsiniz.”

Bakan Çavuşoğlu, ikinci turu 28 Mayıs’ta yine başarıyla, barış ve kardeşlik içinde gerçekleştireceklerini belirterek, “Seçim sonrası dönemde dış politikada önceliğimiz atak ve girişimlerimizi sürdürmek olacaktır. Henüz 4. hafta Moskova’daydık. Seçimlere günler kala Dörtlü görüşme ile Suriye ile ilişkilerimiz normalleşecek.Suriye’de iç durumun normalleşmesi yolunda ciddi bir adım atmış bulunmaktayız.Ortak amacımız terör tehdidini ortadan kaldırmak, güvenliği sağlamak. Mültecilerin dönüşü, Suriye’deki siyasi süreci canlandırmak için. Bütün bunlar birbiriyle temas halinde kapsamlı planlar gerektiren günlük siyasi sloganlara indirgenemeyecek politikalardır. Bu süreci kararlı ve dengeli diplomatik ve askeri angajmanla yürütebilirsiniz. Devletimizin asli menfaatleri olan milli güvenliğimizi geri plana atan asker çekme tabirini kullanmak tehlikelidir. /YPG. /YPG. “Terörizmin her türlüsünü kendi alanımızda gerçekleştirme çabamız sadece göçü tetikleyen bu tehdidi ortadan kaldırmadı. bugün için değil, aynı zamanda insanların geri dönmesi için güvenli alanlar oluşturuyor” dedi.

Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini desteklerken, barışın tesisi için çabalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, “Siyasi süreci canlandırmadan Suriye’deki istikrarsızlığı ve oluşturduğu tehditleri ortadan kaldırmak gerçekçi değil.”

“Bu nedenle Astana Süreci dahil tüm arayışların ana aktörlerinden biri olduk. Eş zamanlı olarak Türkiye-Suriye ilişkilerinin iyileştirilmesi için bir yol haritası hazırlama kararı aldık. Yakında Milletvekili başkanlığında bir komite kurulacak. Dışişleri bakanları ve bu süreç işleyecek.Bu bir gerçek ama Türkiye gibi güçlü ve köklü devletler tüm dünyayı ilgilendiren bir konuda seçim sürecine değinmeden böyle bir adım atabilirler.Yayılma çabalarımızda bir diğer önemli konu da. bölgemizde ve ötesinde istikrar Ukrayna’daki savaştır.Bir yandan Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini pekiştirirken, diğer yandan da “Barış için çabalarımızı sürdüreceğiz. İşte Cumhurbaşkanımız dün, savaşın ortasında iki tarafla imzaladığımız Karadeniz Tahıl Anlaşması’nın süresinin 2 ay uzatıldığını duyurdu. Dünyadaki her hanenin işine yarayan anlaşmanın uzatılması için yapılan müzakereler, yeniden seçim dönemine rağmen devlet ciddiyeti ile yürütüldü.”

“Türkiye’nin yüzyılı Türk dünyasının da yüzyılı olacak diyoruz”

Öte yandan Bakan Çavuşoğlu, Mikolayiv ve Olvia limanlarında mahsur kalan gemilerin serbest bırakılması için Rusya tarafından olumlu sinyal aldıklarını bildirdi. Ülkemizin dünyaya entegrasyonunun önünü açmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu politika ata yurdumuzla ve dünyanın neresinde olursa olsun soydaşlarımızla bağlarımızı daha da güçlendirecektir. Onun için diyoruz ki Türkiye’nin Asrı Türk Dünyasının da Asrı olacaktır. Bu vesileyle 1944’te sürgüne gönderildikleri insanlık dışı sürgünde hayatını kaybedenleri anıyoruz. Sürgünün 79. yıl dönümünde Kırım Tatar soydaşlarımızı saygıyla anıyoruz. 3 gün sonra Çerkes Sürgünü’nün 159. yıl dönümü. Bu trajedinin acısı bugün hala taze.”

“14 Mayıs’ta elde ettiğimiz başarıyı daha büyük bir zaferle taçlandırmanın zamanı geldi”

İkinci turun tamamlanmasının ardından Mısır ile normalleşme sürecini çok daha hızlı bir biçimde sürdüreceklerini anlatan Bakan Çavuşoğlu, “Tüm ortaklarımızla samimi, aktif ve aktif bir iş birliği içinde her zaman uluslararası sorunları birlikte çözmenin yollarını arayacağız” dedi. ABD ve AB dahil.Bu süreçte haklı beklentimiz ön yargıdan ve çifte standarttan uzak bir yaklaşım görmektir.Cumhur İttifakı olarak ülkemizin en kritik seçimlerinin ilk sınavını gönülden verdik. Biz milli iradeyi, vatana ve millete hizmet sevgisini siyasetinin merkezine koyan bir ittifakız.Biz yılmadan yılmadan büyük bir mücadele verdik.Şimdi elde ettiğimiz başarıları taçlandırma zamanı. 14 Mayıs’ta daha büyük bir zaferle… Cumhurbaşkanımızın “Türkiye’nin Büyük Zaferi için Herkes Sandığa” sözleriyle, milli irademize katkı sağlamak için tüm Antalyalılarımızı 28 Mayıs’ta yeniden sandığa davet ediyoruz. ve demokrasi. . Hangi siyasi partiye gönül vermiş olursa olsun tüm hemşehrilerimizin oyununa talip olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isteriz. Milletimiz bizden hizmet bekliyor, tedbir bekliyor, depremzedelerimiz yaralarının bir an önce sarılmasını bekliyor” dedi.

Çavuşoğlu, “Türkiye’nin kaybedecek bir dakikası bile yok” ifadesini kullanarak konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“28 Mayıs seçimlerinden 14 Mayıs’ta aldığımız oyu artırarak galip çıkacağız ve inşallah tarihi bir başarıya imza atacağız. Cumhur İttifakı ile birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Asrına hazırız. 28 Mayıs’a kadar durmadan, dinlenmeden, aşkla koşacağız, aziz milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğiz.” – ANTALYA

oltu-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu