Haber

Can Atalay’dan ilk açıklama: Bu da oldu, bunu da yaptılar

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hapis cezasının okunmasının ardından Anayasa Mahkemesi kararları uygulanmayan ve görev süresi kaldırılan tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın ifadesi sosyal medya hesabından paylaşıldı. .

“Vatandaşlar, bu oldu, bunu da yaptılar. Anayasanın açık ve şaşmaz hükümlerine rağmen seçilmiş Hatay Milletvekili’ni üyelikten mahrum ettiler” diyen Atalay, “Kanunsuzluğun ve usulsüzlüğün bu boyutlara gelmesine hâlâ şaşırıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bu yöndeki kararı ise “Suçun ortağı haline getirilebileceği için ona üzülüyorum. Kimin hangi hakkı, hangi yetkiyi kullanacağının, hukuksuzluğun nasıl ve nerede geçerli olacağının tahmin edilemediği bu durumun ülkeye vereceği zarardan ülkem adına endişe duyuyorum. Türkiye bu kuralsızlık ve hukuksuzluk deli gömleğine sığmaz. Hep birlikte göreceğiz…” dedi.

‘YIKILMIŞ BİR ŞEHRİN ORTASINDA OY VERENLERE BORÇLUYUM’

Görevini yapmaya devam edeceğini belirten Can Atalay, “Peki ‘bitti’ diyorlar diye görevimi yapmaktan vazgeçecek miyim? Asla! Bunu ülkeme, Hatay halkına, millete borçluyum. Yıkılan bir şehrin ortasında oy veren insanlar. Zor şartlarda olmamıza ve imkanlarımız çok kısıtlı olmasına rağmen.” “Başta Hatay ve deprem bölgesi olmak üzere halkımızın, emeğiyle geçimini sağlayan vatandaşlarımızın isteklerini yorumlamaya çalışacağım. Özgürlüğümü engelleyenler benim eksikliklerimden, ihlallerimden sorumludur. İnanıyorum ki tüm vatandaşlarım, Özellikle Hatay halkı durumu net olarak görüyor” dedi.

‘TBMM BAŞKANI YURTDIŞINA ÇIKMASI DURUMUNDA ANAYASA’NIN ASKIYA ALINMASINA KATILDI’

Maraş merkezde yaşanan depremin yıl dönümünün yaklaştığını hatırlatan Atalay, yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Tam bir hafta sonra, 6 Şubat. Yarından itibaren ana gündemimiz bu. Uygulamanın dışında kalmak isteyenler… Uygulamayı bir arayış olarak sunanlar var… Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletvekillerinin haklarını korumakla birinci derecede sorumludur.” “Önder yurt dışına gitti… Farklı sunsalar da, başka yere baksalar, başka yere gitseler, imzalamasalar da tarihe o geziye katılanlar olarak geçecekler.” Anayasanın askıya alınmasını vatandaşlarıma saygılarımla duyuruyorum…” dedi.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu