Haber

Çelik: Cumhurbaşkanımızın yeniden adaylığı söz konusu bile değil

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Altı Tablo’ya yaptığı ortak açıklamada, Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adaylığının devam edeceğini belirterek, “Meclis yenilenme kararı almadıkça Sayın Bakanım. Aday olması için” açıklamasına tepki gösterdi.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın yeniden adaylığının önünde hiçbir engel yok. Bu tartışılacak bir konu bile değil. Böylece 6’lı tablonun gizli ortağı olduğu ortaya çıktı. Sabih Kanadoğlu zihniyetiydi.Aylardır karşılaştıkları sonuç en ilkel vesayet arayışıydı.’ ifadelerini kullandı.

Çelik’in Twitter’daki paylaşımı şöyle:

“Cumhurbaşkanımızın adaylığında yine bir sıkıntı yok. Bu esasında tartışılacak bir konu bile değil. Bu tartışılacak bir konu bile değil. Bunun tartışıldığı zemin de gördüğümüz gibi kanun değil. geçmişte hukuk dışı yollarla siyasette yön arayışı.

6’ncı masadan demokrasimiz adına hiçbir şey beklenmeyeceği apaçık ortadadır. Dün yaptıkları toplantıda “Meclis yenileme kararı almadıkça 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Sayın Erdoğan’ın bir kez daha aday olması mümkün değil” dediler.

Böylece 6’lı tablonun bilinmeyen ortağının Sabih Kanadoğlu zihniyeti olduğu ortaya çıkmış oldu. Aylarca görüştükten sonra vardıkları sonuç, en ilkel vesayet arayışıydı.

Tüm bu görüşmelerin ardından hukuku politize ederek siyasete yön vermeye çalışan 6’lı masa vesayet karakoluna park etti. Bugün demokrasiyi boğmaya çalışan geçmişin bütün yöntemlerini kullanıyorlar. Sadece milletin taraf olacağı demokratik süreçleri gasp etmeye çalışıyorlar.

Bu yöntemleri çok iyi biliyoruz. Milletimiz bu hukuksuz yaklaşımları çok güzel isimlendiriyor. Tüm vesayet girişimlerinin bedeli sandıkta ödenecek. Milletimizin sahip olduğu demokrasi sandığına kimse ipotek koyamayacak.

Demokrasi tarihimizin aşina olduğu bir tablo yeniden yaşanıyor. Cumhurbaşkanımızla özgür demokratik bir seçimde rekabet etmekten korkanlar, yine Cumhurbaşkanımızın önüne hukuksuz ve siyaset dışı itirazlarda bulunmaya çalışıyorlar.

Milletimizden bir kez daha net bir demokrasi dersi alacaklardır.

Cumhurbaşkanımıza neden aday gösteremedikleri bu şekilde ortaya çıkmış oldu. Dün yaptıkları açıklamalarla Cumhurbaşkanımızla demokrasi alanında rekabet etmekten korktuklarını itiraf ettiler.

Cumhurbaşkanımız bu seçimlerde yine aday. Cumhur İttifakı, adayının Cumhurbaşkanımız olduğunu aylar öncesinden açıklamıştı. Milletimizin tüm meydanlardaki beyanı açıktır. “Söz ve karar milletindir” diyen politikamız yoluna devam etmektedir.

Altı Levha’nın ortak bildirisinde, Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin “Anayasa ve kanunda düzenlenen kararlara göre hiçbir tereddüde yer kalmayacak şekilde, Türkiye Büyük Millet Meclisi yenilenme kararı almadığı sürece Sayın Başkan, “Yapılan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değil. Cumhurbaşkanı’nın Anayasa’ya aykırı bir şekilde üçüncü kez adaylığını açıklaması demokrasi tarihimize açtığı bir başka kara sayfadır. Anayasayı hiçe sayan bu saçmalıkları kabul etmeyeceğimizi kamuoyuna bildiririz.” (HABER MERKEZİ)

gorele-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu