Haber

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: PKK terörünü kınıyoruz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP olarak nereden, kimden ve hangi amaçla gelirse gelsin tüm terör eylemlerini açık ve net bir dille kınadıklarını belirterek, “PKK terörünü kınıyoruz. Bu ülke bize yeter.” söz konusu.

Özel ve beraberindekiler, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Teğmen Gökhan Delen’in ailesini ziyaret ettikten sonra CHP İl Müdürlüğü’ne gitti.

Özgür Özel, burada yaptığı açıklamada, bugün Aksaray’a her zamankinden daha büyük bir acıyla geldiklerini söyledi.

Şehit Piyade Teğmen Delen’in ailesine taziye ziyaretinde bulunduklarını belirten Özel, şunları kaydetti:

“Şehidimizin annesi Zeynep, babası Bayram Delen, ağabeyi ve ablasının acısı acımızdır. Türkiye’ye ve Aksaray’a başsağlığı diliyorum. CHP olarak nereden, kimden gelirse gelsin tüm terör eylemlerini açık ve net bir dille kınıyoruz. ve hangi amaçla geliyorlarsa gelsinler.” PKK terörünü kınıyoruz. Bu ülkeye çektikleri acılar yeter. Bundan birkaç hafta önce de benzer bir acıyla iki gün üst üste 6 şehidimizi kaybettik. O günlerde ‘Bu şehitlerin verilmesinde bir kusur, ihmal, yanlışlık var mı?’ diye sorduk, ‘Sorgulayalım, ‘Biz de ‘konuşalım ki bir daha olmasın’ dedik. Aynı geçici üs bölgesinde 9 şehidimizin yeniden şehit olduğunu büyük üzüntüyle gördük.”

CHP Genel Başkanı Özel, bugün iki bakanın TBMM’ye gelerek bilgi verdiğini, 12 askerin şehit olduğu dönemde bu bilgiyi istediklerini belirtti.

Bakanlara bilgi vermeden, sorumlular sorumluluklarını yerine getirmeden ve sorulara cevap alamadan ortak bildiriyi imzalamadıklarını hatırlatan Özel, “‘İmzalamayacağız’ dedik ve kendi bildirimizi yayınladık. Bugün de yapmadı. Geçen sefer CHP imza atmayınca birlikte imza atan partilerden birinin “Muhalefet partileri de o imzayı imzalamaktan çekinmişti. Herkes kendi deklarasyonunu imzaladı. Bugün TBMM’de bir siyasi partinin açıklamalarına ya da Cumhur İttifakının açıklamalarına imza atmak yerine herkes çıkıp kendi sözlerini söyledi. Kendi sorularını sordular, kınamalarını yaptılar.” dedi.

“Bu vatan için ya ölürüz ya da şehit oluruz.”

Özel, bundan sonra yeni şehitlerin yaşanmaması için uyarılarda bulunduğunu, kararlı ve kararlı politika yaklaşımlarını sürdüreceklerini belirtti.

Elbette millet olarak bir ve beraber olduklarını anlatan Özel, şöyle devam etti:

“Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de söyledik. TBMM Başkanı, bir siyasi partinin söylemi bize empoze edilmezse ve açıklamaları karara dönüşmezse bu karara oy veririz. Durum ortada, kimse eksi 14 derecedeki geçici üs bölgesinde vatan evlatlarını savunmasız bırakmayacak ve bize ‘soru’ sormayacak, onlara sormayın, önlem alsınlar, o çocuklar bizim çocuklarımızdır, mücadelemiz demek değil. yeni şehitler veriyoruz. Biz askerliğimizi bedel karşılığında yapmadık, gittik askerliğimizi yaptık. Başkasının çocukları gibi ücrete ya da kötü rapora güvenmedik. Gerekirse yine gideriz, çocuklarımız ve Tüm CHP’lilerimiz de. Bu vatan için canımızı veririz, şehit de oluruz. Milletimize, vatanımıza ve Aksaray’a başsağlığı diliyorum. Şehit acılarını bir daha yaşamak istemiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ni, hilalimizi ve yurdumuzu koruyoruz. yıldızlı kızıl bayrak ve bu vatanın sonuna kadar bölünmez bütünlüğüdür. “

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu