Haber

Denizde buldukları yırtıcı kuşları kafeste misafir ettiler.

Denizde buldukları yırtıcı kuşları kafeste ağırladılar.

KOCAELİ – Kocaeli’de denizde bulunan şahin kuşu kafe çalışanları tarafından ağla yakalanarak ısıtıldı, kurutuldu ve yedirildi. Bilinci yerine gelen yırtıcı kuş doğaya bırakıldı.

İzmit sahilinde yırtıcı kuş türü şahin bulundu. Seka Park’ta Marina Cafe işletmecileri ve çalışanlarının dikkatini çeken şahin, yaralı olduğu düşünüldüğü için denizden ağla kurtarıldı. Halsiz ve yorgun olduğu için uçamadığı gözlemlenen şahin, iş yerinin sandık bölümüne götürüldü. Zarar görmesi ihtimaline karşı hayvanı kafese koyan işçiler, kutu bölümündeki ısıtıcıları açarak kurumaya bıraktı. Bilincinin yerine geldiği öğrenilen yenidoğana da bonfile yedirildi. Bir süre sonra kuşun hareketlerinin olumsuz olmadığını gören kafe çalışanları, hayvanı tekrar doğaya saldı.

“Yorgun ve ıslanmıştı”

Oğuzhan Sarıoğlu, doğanın yorgun ve halsiz olduğunu belirterek, “Sahibimiz hareketli bir hayvan fark ediyor. Gidip yakından baktığımızda bunun yaban şahini olduğunu iddia ediyoruz. Hayvanı ağımızla kurtardık. Yaralı, yorgun ve ıslanmıştı. Bu yüzden uçamıyordu.Etrafına kargalar martılar akın etti.Yakalayıp ağ ile çıkardık.Bu gibi durumlar için burada sakladığımız büyük bir kafesimiz var.İçine koyup kutumuza koyuyoruz. Kaloriferleri yaktık, şal ile biraz kuruttuk, et besledik, biraz çekindik, buradan geri gönderdik, tecrübeli bir arkadaşımız var, “Güvercin besliyor. Şal ile kendini korudu. Aslında oldukça yorgundu, halsizdi. Sorun yoktu. Bilinci yerine geldikten sonra kendini iyi hissettiğini anladık ve onu kendi doğasına geri gönderdik” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu