Haber

Dışişleri Bakanı Fidan’dan İsrail’e davet: Seçiminizi yapın

İsrail-Filistin savaşında ülkeler taraf seçti! Ateşkes isteyenler ve istemeyenler

Son dakika: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarkalı mevkidaşı Lars Lökke Rasmussen ile Ankara’da ortak basın toplantısı düzenledi.

Fidan, günlerdir Gazze’de katliamlar gerçekleştiren İsrail’in uluslararası hukuku ihlal ettiğini vurguladı. “Bu zulme karşı sessiz kalamayız. İnsani yardımların Gazze’ye kesintisiz ulaşması için çaba gösterilmesi gerekiyor. Biz hiçbir zaman zulme taraf olmadık, olmayacağız. Sessiz kalanlar zulme ortaktır. İsrail’den beklentimiz” barış çağrımıza yanıt vermesidir.”söz konusu.

“İSRAİL BİR SEÇİM YAPMAK ZORUNDA”

Filistinlilere zulmetmenin İsrail’e barış getirmediğini kaydeden Fidan, şu değerlendirmelerde bulundu:

İsrail seçim yapmak zorunda. Filistinlilere baskı yapmak ve baskı yapmak İsrail’e barış getirmedi. İsrail barış içinde yaşamak istiyorsa kendi devletinde yaşayan Filistinlilere uymak zorundadır.

“İsrail ile Filistin arasında kalıcı barışın tesisi, küresel düzeyde diğer bazı sorunların çözümü için de umut oluşturacaktır.”

Fidan ayrıca Hamas’ın Filistin devletinin bir parçası ve devlet sistemi içerisinde bir siyasi parti olduğunu ifade etti. “Rasmussen’e terör örgütü olarak tanımadığımızı söyledik”dedi.

RASMUSSEN: Türkiye ÇOK DEĞERLİ BİR AKTÖR

Danimarkalı Bakan Rasmussen, “Türkiye, bölgesel siyasette, dünya siyasetinde ve Ortadoğu’da son derece önemli rol oynayan bir aktördür.”

haber-islahiye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu