Yaşam

Dünyanın En Büyük Yolcu Gemisi Denize Açıldı: İşte Şaka Gibi Gelen Bazı Özellikler

Titanikdev bir transatlantik değil şehir sınırları feribotuSeni şöyle gösteren devasa bir yolcu gemisi Denizlerin Simgesi Yolcularını Miami limanından alıp bir haftalık Karayip gezisine başlarken, aynı zamanda dünyanın en büyük yolcu gemisi unvanını da almayı başardı. Aracın ilk yolculuğuna küçük bir kasabanın nüfusu kadar kişi katıldı.

Bir hafta boyunca 7600 yolcu ağırlayacak

Denizlerin Simgesi aslında bir yolcu gemisi sınıfı Aynı zamanda Icon sınıfı olarak adlandırılan dev gemilerden oluşan bir sınıfın ilk temsilcisi olacak ve isimlendirilecek. Royal Carribean tarafından inşa edilen gemiye gelince, bunda yanlış bir şey yok.

Dev gemide 7600 yolcuiçin yer olmasının yanı sıra 2350 kişilik geniş bir ekip Kendisi de görevde olacak. Geminin uzunluğu yaklaşık 365 metre olup, 20 katlı güvertesi vardır ve yaklaşık 17 metrelik şelale bulunmaktadır. Ayrıca feribotta 40 farklı restoran ve bar ile 7 yüzme havuzu da yolculara hizmet veriyor. Bunların hiçbiri sizi rahatsız etmiyorsa gemide 150 bin litre su ile oluşturulmuş yapay bir göl de bulunuyor.

Bu kadar büyük bir gemiyi bir yerden bir yere taşımak hem kolay olmuyor hem de ciddi zaman alıyor. yakıt gerekli . Öte yandan Royal Carribean, Icon of the Seas’ın çevre dostu sıvılaştırılmış doğal gazla çalıştığını ve Uluslararası Denizcilik Kurumutarafından belirlenen karbon emisyon limiti Yüzde 24 daha düşük Emisyona neden olduğunu belirtti. Royal Carribean daha önce 2035 yılına kadar karbon nötr olmayı planladığını açıklamıştı.

Dev geminin maliyeti 2 milyar dolar olmuş. Seyahat tarihine ve yoğunluğuna göre değişmekle birlikte Denizlerin SimgesiGeminin en değerli biletleri 26-27 bin dolara satılırken, geminin sonraki 5 seferinin biletlerinin neredeyse tamamı satıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu