Haber

Erdoğan seçim kararına imza attı: Seçimler 14 Mayıs’ta yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Milletvekili Seçimi’ne ilişkin karara imza attı.

Erdoğan, Beştepe’de yaptığı konuşmada, “Anayasamızın 116. maddesinin verdiği yetkiyle 18 Haziran 2023’te yapılması gereken seçimlerin yenilenmesine ilişkin kararı 14 Mayıs’ta imzaladım. Yarın Resmi Gazete’de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) “Milletimiz 14 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçmek için sandık başına gidecek. Kararın ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Seçim tarihinin 14 Mayıs’ta güncellenmesi kararını kamuoyu ile paylaştık. Seçim tarihinin bir ay ileri alınması kararının gerekçelerinden bazıları şöyle:

ÜNİVERSİTE SINAVLARI, HAC TAKVİMİ, OKUL TATİLİ…

“18 Haziran, üniversite sınav takvimine denk gelen bir tarihti. Bu tarih, yurt içinde ve yurt dışında yüzbinlerce vatandaşımızın hac farizasını yerine getirmek için mübarek topraklara gittiği bir döneme denk geliyor. ve ortaokullar tatildi, milyonlarca vatandaşımız tatile, memleketlerine gidiyordu.

Alternatif olarak 14 Mayıs’ı teklif ettik. Demokratik geçmişimiz açısından anlamlı bir yıldönümüne denk gelen bir tarihin olumlu karşılandığını biliyoruz. 6 Şubat’ta ülkemizin yaşadığı çalkantı, seçim tarihi tartışmalarını gündemimizden kaldırdı.

Şehirlerimizi yerle bir eden bu felakette milyonlarca vatandaşımız evini kaybederken, milyonlarca vatandaşımız da evine giremez hale geldi. Tüm gücümüz ve imkanlarımızla depremzedelerimizin yanında olduk. Afet gününden beri sadece depremle ilgileniyoruz.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu