Haber

Fatma Girik’in ölümünün 2. yıl dönümünde anma etkinliği düzenlendi

? Yeşilçamlı oyuncu Fatma Girik’in ölümünün 2. yıl dönümünde Şişli’de anma etkinliği düzenlendi.

Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Sanat Evi’nde düzenlenen etkinliğe, oyuncu Umut’un sunumuyla Girik’in yeğeni Ahu Turanlı, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, yönetmen Ümit Efekan, oyuncu Necmettin Çobanoğlu, Şişli eski Belediye Başkan Yardımcısı Cemile Tan ve sinema yazarı katıldı. Kurt. Törene Vadullah Taş’ın yanı sıra hayranları da katıldı.

Etkinlik, usta oyuncunun rol aldığı filmlerden görüntüler ve Fatma Girik belgeselinin gösterimiyle başladı.

Programda konuşan Şişli Belediye Başkanı Keskin, “Sevgili Fatma Girik, zarif kişiliği ve bize bıraktığı mirasla eşsiz bir değer. Birçoğumuz onu filmlerinden tanıyor ve seviyorduk. Onu siyaset sayesinde tanıdım. Beyazperdeden tanıdığım ve büyük hayranlık duyduğum bir sanatçıyla daha tanıştım.” “Platformda kol kola, yan yana olmak benim için farklı bir deneyimdi. Onun sosyalist, popülist ve adalet sağlayıcı felsefesi önünde saygıyla eğiliyorum.” ifadelerini kullandı.

Keskin, siyasette kadın olmanın zorlu bir süreç olduğuna dikkat çekerek, “Sevgili Fatma bunun en güzel örneğidir. Bugün onun her alanda verdiği mücadele bize ilham vermeye devam ediyor. Fatma Girik’in ismini ülkemizde de yaşatmak istiyoruz. Şişli’deki kız öğrenci yurduna onun adını verdik.” Verdik.” dedi.

Bugün ölüm yıl dönümleri olan Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan’ı da anan Keskin, Fatma Girik’in sosyalist belediyecilik anlayışını sürdüreceklerini vurguladı.

“Filmleriyle yaşayacak”

Yönetmen Ümit Efekan, usta oyuncuyla 10 yaşındayken tanıştığını belirterek, şunları söyledi:

“Ağabeyim Cankurtaran’da Fatma Girik’le bir filmde oynuyordu. 10 yaşımdan beri onunla sinema serüvenine tanıklık ettim. Fatma Girik’le o kadar güzel geçirdim ki yönetmenliğe başladığımda benden bir film çekmemi istedi. Onunla birlikte film çekeceğimizi ve toplumda yer edinecek bir film olacağını söyledik. Bu sayede ‘Bu Zamanın Kadını’ filmini de onunla çektik. Film sinemalara girdikten 2 gün sonra kaldırıldı. Filmimizin başına gelen olaydan sonra endişelendik, kısa süre sonra Ankara’dan Fatma Girik’i aradılar, ‘Acaba bu sinema bana sıkıntı mı yarattı?’ ” o bana sordu. Gittiğinde, kendisine belediye başkanlığı teklif edilmesi için Ankara’dan çağrıldıklarını öğrendi. Fatma Girik’i kaybetmek, ülkem için çok büyük bir değeri kaybetmek demektir. Filmleriyle yaşamaya devam edecek.”

Etkinliğe video mesajla katılan oyuncular Selma Sonat, Ali Tutal, Zafer Algöz, Meltem Cumbul ve Tuba Büyüküstün de Girik’i andı.

Etkinlik, usta oyuncunun başrolünü üstlendiği Kaçak filminin gösterimiyle sona erdi.

14 yaşında Yeşilçam’a adım atan oyuncu Fatma Girik, 180’in üzerinde filmde ve birçok dizide rol aldı.

haber-reyhanli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu