Haber

Güder depremden etkilenen çocuklara destek olmaya devam ediyor

Battalgazi Belediyesi’nin depremzede çocukların keyifli vakit geçirmesi için konteyner kentlerde düzenlediği ‘Battalgazi’de Çocuk Şenliği’ programı Acıbadem Konteyner Kent’te devam etti. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder çocuklarla bir araya gelerek onların eğlencesine ortak oldu.

Yüzyılın felaketinden sonra depremzede çocukları asla yalnız bırakmayan, ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra psikososyal destek sağlamak için de yanlarında olan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Göztepe Mahallesi’nde bulunan Acıbadem Konteyner Kent’te çocuklarla buluştu. “Battalgazi’de Çocuk Şenlikleri” programı kapsamında gelmek. Çocukların konteyner kentlerde eğlenmeleri için düzenlenen programda, çeşitli oyunlar oynayan Önder Güder, ara oyun ve gösterilerle keyifli bir akşam geçirdikleri programda çocukların bu anlarına eşlik etti.

“Yaralar kısa sürede iyileşecek”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, depremzedeleri yalnız bırakmayacaklarını belirterek, “Hepimiz asrın felaketini yaşadık ve şehrimiz büyük zararlar gördü. Yaraların kısa sürede sarılması için çalışıyoruz. Bu dönemde bu dönemde Konteyner kentte kalan insanlarımızı yalnız bırakmayacağız. Her zaman yanınızdayız. Sorun ve sorunlarınızı çözmek için çaba göstereceğiz. Ev üretimi devam ediyor. Önümüzdeki ay içinde yaklaşık bin konut hazır olacak. Konteynerlerde kalan vatandaşlarımızın bir kısmını kalıcı konutlara taşıyacağız. Dışarıda bir vatandaşımız kalmayacak. İhtiyaçlarınız ne olursa olsun bugüne kadar onları karşıladık, bundan sonra da karşılamaya devam edeceğiz. “Devam edeceğiz” dedi.

“Hepinizi güzel ve çağdaş konutlara yerleştireceğiz”

Belediye olarak kentsel dönüşüme öncülük ettiklerini belirten Başkan Güder, “Bundan sonra kentsel dönüşüm için daha çok çalışacağız. Yaklaşık 1,5 ay önce Şehit Fevzi bölgesindeki vatandaşlarımıza evlerin teslimini yaptık. Eski binaların bulunduğu mahalle artık daha güvenli ve modern hale geldi.” Belediye olarak bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak 400 sosyal konutun temelini attık. Binalarımızı kısa sürede tamamlayıp teslim edeceğiz. Biz bunlarla kalmayacağız. Önümüzdeki dönemde de özellikle evi olmayan vatandaşlarımıza yönelik her mahalleye hızla konut inşa edeceğiz. Hepinizi güzel ve çağdaş evlere yerleştireceğiz. dedi. -MALATYA

haber-abana.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu