Haber

İran Parlamentosu, AB Parlamentosu’nun Devrim Muhafızları’na yönelik çağrılarına karşı yasa tasarısı hazırladı.

Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu’nun İran Devrim Muhafızları’nın “terörist” listesine alınmasını talep eden yasa tasarısına yanıt olarak İran Parlamentosu, hükümete AB ülkelerinin ordularını terör listesine alması çağrısında bulunan bir karşı taslak hazırladı. .

İran devlet televizyonunun haberine göre, Meclis Başkanlığı Üyesi Ahmed Eneri, AB tarafından Devrim Muhafızları Ordusu’na yaptırım uygulanması halinde ülkesinin misilleme yapacağını söyledi.

Bu kapsamda Meclis’te hazırlanan yasa tasarısı hakkında bilgi veren Eneri, “Avrupa Birliği’nin İran kurumlarına yönelik yaptırımlara yönelik eylemlerine karşı Meclis’in hazırladığı yasa tasarısı milletvekillerinin masasında.” dedim.

Avrupa ülkelerinin uzun süredir İran’la yeterli ilişkileri olduğuna işaret eden Eneri, Devrim Muhafızları Ordusu’na yaptırım kararı alınması halinde Avrupa’nın İran ve bölgedeki çıkarlarının tehlikeye girebileceği ve kararın ihtilafa bile dönüşebileceği uyarısında bulundu. askeri bir çatışma

Öte yandan Meclis’in hazırladığı ve Fars Haber Ajansı’nın paylaştığı yasa tasarısına göre, Devrim Muhafızları Ordusu’nun “terörist” listesine girmesi durumunda AB üyesi devletlerin silahlı kuvvetleri ve bağlı kuruluşları “terörist” ilan edilecek. “İran tarafından.

Taslakta, “AB’nin olası kararına uyan ülkelerin de aynı yanıtı alacağı” belirtildi.

AB Konseyi Lideri Ursula von der Leyen, Devrim Muhafızları Ordusu’nun “terörist” listesine eklenmesini desteklediğini ve İran’a yönelik yeni yaptırımların planlandığını söyledi. AB Parlamentosu da bu yönde bir yasa tasarısı hazırladı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Buyruk Abdullahiyan, Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu’nun İran Devrim Muhafızları’nın “terörist” listesine alınmasını talep eden yasa tasarısını “Avrupa kendi ayağına kurşun sıkıyor” olarak nitelendirdi.

AB, İran’da 12 Aralık 2022’de genç bir kadının polis gözetiminde yaşamını yitirmesinin ardından başlayan protestolara güvenlik güçlerinin müdahalesi üzerine toplam 24 kişi ve 5 kurumu yaptırım listesine aldığını açıkladı. İran’da.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde Nisan 2019’da “yabancı terör örgütleri” listesine dahil edilmişti. İran, ABD ordusunu ve ilgili güçleri de “terör örgütü” ilan etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu