Ekonomi

Kazanç çağrısı: Iteris üçüncü çeyrekte büyüme ve marj iyileşmesi görüyor

Iteris, Inc., akıllı mobilite altyapı yönetimi alanında küresel lider. (ITI), 31 Aralık 2023’te sona eren üçüncü mali çeyrekte toplam gelirinde %4 artışla 42,1 milyon $’a ulaştığını bildirdi. Şirket, brüt kar marjında ​​önemli bir artış gördü ve şu anda 650 $’ı aşan toplam nitelikli satış tavanında olumlu bir değişiklik gördü. milyon. Bazı rezervasyon gecikmelerine ve 10 milyon dolarlık sipariş ertelemesine rağmen Iteris, gelecekteki rezervasyonlar ve sürdürülebilir büyüme oranları konusunda iyimser.

Temel Çıkarımlar

  • Iteris’in 3. çeyrekteki toplam geliri geçen yılın aynı dönemine göre %4 artarak 42,1 milyon dolara ulaştı.
  • Brüt kar marjı bir önceki yıla göre 780 baz puan artarak %32 artışla 15,5 milyon dolara ulaştı.
  • Toplam nitelikli satış hattı üçüncü çeyrekte %66’lık bir kazanma oranıyla 650 milyon doları aştı.
  • Bir sonraki mali yıla ertelenen 10 milyon dolarlık önemli bir sipariş de dahil olmak üzere, rezervasyonlarda gecikmeler kaydedildi.
  • Şirket, yüksek yıllık yinelenen gelir içeriğine odaklanarak 4. çeyrek ve sonrasında güçlü rezervasyonlar bekliyor.
  • 2027 mali gelir hedefleri 245 milyon ila 265 milyon dolar arasında belirlendi ve organik gelir artışının orta noktada %13,7 olacağı öngörülüyor.
  • Arity ile ortaklığın yazılım ve hizmet olarak bilgi gelirlerindeki büyümeyi desteklemesi bekleniyor.

Şirket Görünümü

  • Iteris, 2024 mali yılının orta noktasında %10 gelir artışı öngörüyor.
  • Düzeltilmiş FAVÖK marjı beklentisi %79 olup net nakit akışının 8 milyon dolar ortası ile 12 milyon dolar aralığında olması öngörülüyor.
  • Şirket, 2027 mali yılı gelir hedeflerine ulaşacağından emin ve likidite pozisyonunun iyileşeceğini öngörüyor.

Ayı İçin Değerli Puanlar

  • Bütçe belirsizlikleri ve ulaşım personelinin yükü nedeniyle rezervasyonlarda gecikmeler yaşandı.
  • 10 milyon dolar değerindeki sipariş bir sonraki mali yıla ertelendi.

Yükselen Değerli Puanlar

  • Brüt kar marjlarının, iyileşen ürün karışımı ve işgücü kullanımı nedeniyle 4. çeyrekte güçlenmesi bekleniyor.
  • Iteris, büyük sözleşme fırsatlarına odaklanmayı planlıyor ve danışmanlık işinin büyüme eğilimini sürdürmesini bekliyor.

kaçırıldı

  • Genel olarak olumlu mali sonuçlara rağmen şirket, rezervasyon gecikmeleri ve iş gücü eksikliği gibi zorluklarla karşı karşıya kaldı.

Sorular ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Şirket, federal bütçe belirsizliklerinin ve işgücü sıkıntısının rezervasyonlar üzerindeki etkisine ilişkin soruları yanıtladı.
  • Iteris, analizlerini iyileştirmeyi ve gelir artışını artırmayı amaçlayan Allstate ile yan kuruluşlar hakkında görüştü.
  • Satın alma stratejilerine de değinen Iteris, tahakkuk süreçlerine ve FAVÖK marjlarının yumuşatılmasına odaklandı.

Iteris, stratejik hedeflerine bağlı kalmayı sürdürüyor ve büyüme planlarını ve finansal görünümünü daha fazla tartışmak için şömine başı sohbetleri ve konferanslar da dahil olmak üzere yatırımcılara ulaşmaya aktif olarak katılıyor. Şirketin ulaşımda yapay zekayı kullanma çabaları, yakın zamanda yatırımcı sitelerinde yayınlanan bir teknik incelemede vurgulanıyor. Yatırımcıların soru göndermeleri ve 2024 mali yılı dördüncü çeyreği ve tüm yıl sonuç raporundaki diğer güncellemeleri takip etmeleri teşvik ediliyor.

InvestingPro İçgörüleri

Iteris, Inc. (ITI), son üç aylık raporunda gelir ve brüt kar marjında ​​güçlü büyüme ile sağlam mali temele sahip olduğunu gösterdi. Burada InvestingPro’nun gerçek zamanlı verilerine dayanan temel bilgileri ve şirketin finansal sağlığını ve geleceğe yönelik beklentilerini daha iyi anlamak için özel InvestingPro İpuçlarını bulabilirsiniz.

InvestingPro Data, Iteris’in 228,19 milyon dolarlık piyasa değerine sahip olduğunu ve bunun segmentinde orta sınıf bir büyüklüğe işaret ettiğini vurguluyor. Şirket, 2680 F/K oranıyla yüksek bir kâr katsayısıyla faaliyet göstermesine rağmen, 2024’ün ikinci çeyreği itibarıyla son on iki ayda gelirindeki %22,32’lik artışın da gösterdiği gibi umut verici büyüme işaretleri gösteriyor. Son üç aydaki %24,77’lik toplam fiyat getirisini gösteren güçlü getiri de bunu destekliyor.

InvestingPro Tips’e bakıldığında, yatırımcılar için özellikle değerli olan iki nokta, Iteris’in bilançosunda borçtan daha fazla nakit bulunması ve net gelirin bu yıl artmasının beklenmesidir. Bu göstergeler, hisse senedini değerlendiren yatırımcılar için kritik faktörler olan istikrarlı bir finansal pozisyona ve kazanç büyüme potansiyeline işaret etmektedir. Ayrıca Iteris’in hissedarlara temettü ödememesi de dikkat çekicidir; Gelir getirici yatırım arayanlar için uygun olabilir.

InvestingPro, daha derinlere inmek isteyen okuyucular için Iteris için 11 ek InvestingPro İpucu da dahil olmak üzere daha derinlemesine analiz ve ipuçları sunar. Bu bilgilere erişmek için https://www.investing.com/pro/ITI adresini ziyaret edin ve yıllık veya altı aylık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ek %10 indirimden yararlanın. PRONEWS24Kupon kodunu kullanmayı unutmayın.

Şirketin yakın zamandaki finansal başarıları, InvestingPro’nun sağladığı bilgilerle birleştiğinde, her zaman büyümeye ve finansal istikrara hazır bir şirketin resmini çiziyor. Yatırımcılar ve analistler, dinamik akıllı mobilite altyapısı yönetişim ortamında gezinirken Iteris’i yakından izleyecek.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haberakpinar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu