Haber

Kerem Fırtına: Kılıçdaroğlu’nun önemli vaatleri var, sıkı kontrol edenlerden olacağım

ANKARA – 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanlığı yarışı kadar TBMM’nin de akıbeti merak konusu. Muhalefetin ‘Parlamenter Sistem’e davet ve vaatlerinin anahtarı Meclis’ten geçiyor. Sıkı matematiksel hesaplamaların yapıldığı adaylık sürecinin ardından milletvekili adayları sahada seçmeni ikna eden tip oldu.

Oyuncu Kerem Fırtına da bu süreçte siyaset sahnesine atılan isimlerden biri oldu. Mutsuzluğunun sebebinin demokrasiden uzak olması olduğunu belirten Yeşil Sol Parti’den İstanbul 3. bölge 6. sıra milletvekili adayı Fırtına, gazetenin ‘Adaylarla 5 Soru 5 Cevap’ köşesine konuk oldu. Duvar.

‘ONURUMLA KABUL EDİYORUM’

Hayalini kurduğu Türkiye’ye milletvekili adayı olma sürecinden sorularımızı yanıtlayan Fırtına, “Kılıçdaroğlu’nun önemli vaatleri var. Bu vaatlerin havada kalmaması önemlidir. Tabii toplum adına bunun sıkı kontrolcülerinden biri de ben olacağım.” Fırtına’nın yanıtları şöyle sıralandı:

Neden milletvekili adayı oldunuz?

Adaylık başvurumu HDP Genel Merkezi’nin talebi üzerine yaptım. Bu vesileyle teklifi kabul ettim. Öncelikle seçmeni olduğum partimde Danışma Kurulu üyesi olarak görev alıyorum. Üstesinden gelebileceğime ve katkıda bulunabileceğime inandığım için teklif geldiğinde onurla kabul ettim.

‘ADİL VE EŞİT BİR DÜZEN İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUM’

Neden Yeşil Sol Parti’den aday oldunuz?

Çünkü demokratik, çoğulcu bir ülkede yaşamak istiyorum. Adil ve eşit bir düzen içinde yaşamak istiyorum. Bu ülke için hayallerim, dileklerim, planlarım ve dileklerim HDP ile örtüşüyordu. Bu kadar temel sebep varken Yeşil Sol Parti dışında bir partide olmak benim için sorun değil.

‘Tek zihniyetin tutsağıyız’

14 Mayıs 2023 seçimlerine hem iktidar hem de muhalefet ayrı bir önem veriyor. Sizce bu seçimi kritik yapan nedir?

Recep Tayyip Erdoğan rejiminde yaşıyoruz. Yıl 2024. Eskimiş ve tepkisiz bir merkeziyetçi sistemden çoğulcu, ileri ve çağdaş bir demokrasiye geçmemiz gerekirken, daha da geriye, ‘tek adam rejimine’, tekçi bir zihniyete hapsolduk. Ve şimdi boğulmak üzereyiz. Bence bu seçimi kritik yapan ve hatta tarihi bir değer taşıyan da bu.

EN DEĞERLİ SORUN: DEMOKRASİ

Size göre Türkiye’nin en büyük sorunları neler?

Demokrasi. Bu, tüm sorunların köküdür. Hayatımızda hayati öneme sahip kararlarda ve yaşam biçimimizi doğrudan etkileyen uygulamalarda söz hakkımız yoktur. Merkezi yönetimin toplumsal uzlaşma aramadan tüm bireylerin yaşamlarına tek bir kaynaktan müdahale edebilmesi. Hal böyle olunca tüm olayların birer birer tıkanması, süreç ve uygulamanın hayal kırıklığı, öfke, kırgınlık ve kutuplaşmaya yol açması kaçınılmazdır. Mutsuzluğumuzun sebebi çoğulcu demokrasiden uzak olmamızdır.

Kerem Fırtına (Fotoğraf: Yiğit Güven)

‘BUNDAN DAHA EĞLENCELİ YAŞAYABİLECEĞİMİZE EMİNİM’

Nasıl bir Türkiye hayal ediyorsunuz, milletvekili olursanız ilk olarak ne yapacaksınız?

Tereddüt etmeden, korkmadan tartışılabilir. Hayatımızdaki veya karşımızdaki insanlara hükmetmek, sahiplenmek veya hükmetmek için çabalamadığımız bir ülke. Sevmek zorunda olmadığımız ama kimsenin saygı duymaktan çekinmeyeceği bir ülke. Kim olduğumuzun hiçbir değerinin olmadığı, mükerrer etiketlemelerle mücadele etmediğimiz, söylediklerimizle ve yaptıklarımızla yargılandığımız, gördüğümüzü söylemekten kimsenin çekinmeyeceği bir ülke burası. Eminim bundan daha çok eğlenebiliriz.

KILIÇDAROĞLU’NUN DEĞERLİ SÖZLERİ VAR, GÜÇLÜ DENETLEYİCİLERİNDEN OLACAĞIM

İlk eylemlerin uygulayacağım kısmı beni biraz güldürüyor. Böyle sözler veremem. Kimse tek başına bir şey başaramaz. Bunu gördük. Ancak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun değerli vaatleri var. Bu vaatlerin havada kalmaması değerlidir. Elbette bunun topluluk adına sıkı kontrolcülerinden biri olacağım. Her canlı adına, yaşadığımız yuva adına hayatta kalmaya çalıştığımız için değil, içinde yaşadığımızı hissettiğimiz bir ülkenin inşası için uzlaşma arayacağım, çabalayacağım ve çabalayacağım. Bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

ortaca-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu