Ekonomi

SMCI Hisseleri: Uzmanlar Kazanç Açıklamasını Bekliyor

Rosenblatt Securities analistleri, Super Micro Computer (SMCI) için yaklaşan mali sonuç açıklamasında kazanç ve gelir beklentilerinde hafif bir artış öngörüyor. Bu tahmin, Nvidia’dan gelen rekabet baskısı ve AMD (NASDAQ:AMD)’nin yapay zeka hızlandırma donanımı pazarındaki MI300’ün ilk aşamaları nedeniyle temkinli.

Firma Pazartesi günü yazılı bir iletişimde, öngörülemeyen bir faktörün, “şirket için ek işle sonuçlanabilecek” büyük ölçekli bulut hizmeti sağlayıcılarıyla yapılan potansiyel sözleşmeler olduğunu belirtti.

Rosenblatt, veri merkezlerinde sıvı soğutma teknolojisinin benimsenmesine yönelik önemli bir eğilim ışığında SMCI için iyimser bir görüş ifade ediyor. SMCI mali sonuçlarını 30 Nisan Salı günü piyasa işlemleri sona erdikten sonra açıklayacak.

Rosenblatt, SMCI’ın satışlarının bir önceki çeyreğe kıyasla %6,4’lük bir büyüme göstererek ve şirketin 3,70-4,10 milyar dolarlık tahmin aralığı içinde kalarak 3,90 milyar dolar olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyor. SMCI ön mali sonuçları açıklamamış olsa da, firmadaki analistler gerçek sonuçların şirketin tahminleriyle tutarlı olacağından emin.

Beklenen GAAP dışı brüt kar marjı %14,6 olup, hisse başına kar (EPS) tahmini 5,60 dolar ile ortalama analist tahmininin hemen altındadır. Haziran ayında sona erecek çeyrek için gelir ve GAAP dışı EPS tahminleri konsensüs tahminlerinin biraz altında. Rosenblatt, SMCI hisseleri için 1300 $ hedef fiyatla güçlü bir Satın Al tavsiyesi vermeye devam ediyor ve yapay zeka odaklı bilgi işlem altyapısı pazarındaki stratejik konumunun gelecekteki genişleme için itici bir güç olduğunu vurguluyor.

Bu makale AI’nin yardımıyla oluşturulmuş ve çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu