Haber

TDP Genel Başkanı Sarıgül, “Tabii Afetler ve Deprem Bakanlığı” kurulması çağrısında bulundu

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Tabii Afetler ve Depremler Bakanlığı” kurulmasını istedi.

Sarıgül, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bölgelere çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu belirtti.

Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Sarıgül, TBMM’deki siyasi partilere çağrıda bulunarak, şunları söyledi:

“Tabii Afetler ve Deprem Bakanlığı’nı kuralım. Türkiye’miz deprem kuşağında bir ülke. Yarın sabah yeniden can kaybetmek istemiyorsak, yarın sabah böyle bir afetle karşılaşmak istemiyorsak dinleyelim. bilim adamlarına gidip bilimin öncülüğünde hareket edin.Fay hatlarının olduğu yer belli bu deprem tekrar tetiklenecek.kesin bilim adamları bunu defalarca söylediler diyorlar.Büyük İstanbul depremi,İzmir depremi,özellikle fay İç Anadolu, Erzincan, Elazığ, Bingöl bölgesi ve Güneydoğu hattından gelen durum ortada. Dolayısıyla Türkiye Değişim Partisi olarak Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı’nın kurulmasını kuvvetle bekliyoruz.”

Sarıgül, yaraların sarılmasını ve devletin tüm kurum ve kuruluşlarının işbirliği ve güç birliği yapmasını istediklerini belirtti.

Meclis’in açılması gerektiğini belirten Sarıgül, Meclis’in bir hafta daha kapalı kalmasını doğru bulmadıklarını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu