Haber

Vincenzo Montella’dan yorum alın

UEFA Uluslar Ligi’nde 2024-2025 sezonu kuraları çekildi.

Lig etabı kura çekimi Fransa’nın başkenti Paris’te yapıldı. Türkiye, B Ligi 4. Grup’ta Galler, İzlanda ve Karadağ ile eşleşti.

Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, kura çekiminin ardından açıklamalarda bulundu.

“Kuzeyden gelen takımlara karşı oynamak her zaman zordur.”

Çekiliş sonrası yarışmacıları değerlendiren Montella, şunları söyledi:

UEFA Uluslar Ligi’ndeki rakiplerimizi bugün Paris’te yapılan kura çekimiyle öğrendik. Son dönemde oynanan maçlar nedeniyle futbolcularımızın tanıdık takımları olan Galler, İzlanda ve Karadağ ile B Ligi’nde mücadele edeceğiz. Kuzeyden gelen takımlara karşı oynamak her zaman zor olmuştur. Özellikle iç saha avantajını kullandıklarında. Fiziki güçlerinin oldukça yüksek olmasıyla ön plana çıkan bu gruplar, son yıllarda taktiksel anlamda da kendilerini önemli ölçüde geliştirdiler. Bunları geçtiğimiz günlerde Cardiff’te Galler ile oynadığımız EURO 2024 Elemeleri maçında da gördük. Görüşlerim İzlanda için de geçerlidir. Karadağ şu ana kadar büyük turnuvaların finallerine katılamamış olsa da birçok yetenekli oyuncuya sahip bir takım.

Hedefimiz tabi ki grubumuzu zirvede tamamlayıp A Ligi’ne yükselmek” dedi.

UEFA Uluslar Ligi’nin aynı zamanda Dünya Kupası’na açılan bir kapı olduğunun altını çizen Montella, şöyle konuştu:

Hedefimiz tabii ki grubumuzu lider bitirmek ve A Ligi’ne yükselmek. Bunun bize 2026 Dünya Kupası Finallerine katılmak için ek bir fırsat sağlayacağını unutmamak gerekiyor.

catalcaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu