Ekonomi

Wells Fargo’ya 3,7 milyar dolar ceza

ABD’nin en büyük bankalarından biri olan Wells Fargo’nun, taşıt ve konut kredilerinin yanı sıra mevduat hesaplarını yanlış yönettiği suçlamasıyla 3.7 milyar dolar ödeyeceği bildirildi.

Tüketici Mali Koruma Ofisi’nden (CFPB) yapılan açıklamada, bankanın tüketicilere 2 milyar dolardan fazla tazminat ödeyeceği ve yasal ihlaller nedeniyle 1,7 milyar dolar para cezası ödeyeceği kaydedildi.

Açıklamada, bankanın 16 milyondan fazla tüketicinin hesaplarını etkileyen hukuka aykırı faaliyetlerinin yanı sıra, defalarca yanlış kredi ödemeleri yaptığı, konutlara ve hukuka aykırı olarak el konulan araçlara haksız haciz koyduğu, yanlış fiyat ve faiz uyguladığı ve ayrıca sürpriz aldığı belirtildi. mevduat fiyatları.

CFPB’den yapılan açıklamada, bankanın hukuka aykırı uygulamalarının müşterilerinin milyarlarca dolarlık maddi zarara uğramasına ve binlerce müşterinin otomobilinin ve evinin zarar görmesine neden olduğu hatırlatıldı.

Wells Fargo yaptığı açıklamada, bankanın CFPB ile araba kredileri, konut kredileri ve tüketici mevduat hesaplarına ilişkin birçoğu yıllardır çözülemeyen sorunları çözecek kapsamlı bir anlaşmaya vardığını söyledi.

Açıklamada ayrıca bankanın 2020 yılından itibaren düzeltici faaliyetlerine ve iyileştirmelerine hız verdiğine dikkat çekildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu