Haber

Aksaray’da Heyelan Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti

KEMAL ONUR ATALAY

Aksaray İstanbul’un Kireçlik bölgesinde dün gece etkili olan şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen toprak kaymasında bir kişi hayatını kaybetti. İhbarlar üzerine kriz masası oluşturan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “İhbarların alınmasından bu yana oluşturulan kriz masasıyla devletimizin tüm kurumları seferber oldu. Bölgede çalışmalar başladı ve devam ediyor. Şu an itibarıyla an itibariyle. Hastanemizde 14 mağdur tedavi altına alınırken, 13 vatandaşımız da taburcu edildi.”Tedavileri devam etmekte olup hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Bir vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetti, bir çocuğumuzu arama çalışmaları devam ediyor” dedi.

Dün gece saatlerinde etkili olan şiddetli yağışla birlikte Aksaray Kireçlik bölgesinde heyelan meydana geldi. Kireçlik bölgesinde yoldaki araçlar su altında kalırken, suların da etkisiyle araçlar dereye sürüklendi. Hasar gören araçlarda çok sayıda vatandaş yaralanırken, 1 kişi hayatını kaybetti. Birçok araç kullanılamaz hale gelirken, yolcu ve sürücüler araç içerisinde mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşlar AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarılmaya çalışıyor. Şu ana kadar araçlarda mahsur kalan 5 kişi kurtarılırken, vatandaşlar da sağlık ekipleri tarafından olay yerinde incelemeye alındı. Ekipler yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Sel felaketinin ardından kriz masası oluşturan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, düzenlediği basın toplantısında son durum hakkında bilgi verdi. Kumbuzoğlu şunları söyledi:

“İhbarların geldiği andan itibaren oluşturulan kriz masası ile devletimizin tüm kurumları seferber oldu. Bölgede çalışmalar başladı ve çalışmalar devam ediyor. Şu anda hastanemizde 14 afet mağduru, 13’ü prestijli bir şekilde tedavi edildi. Vatandaşlarımız taburcu edilmiştir. Bir hastamızın tedavisi devam etmekte olup, olay yerinde hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Alınan ihbarlar doğrultusunda çocuk arama çalışmaları devam etmektedir. Aksaray’ımız Belediye, İl Özel İdaresi, UMKE, AFAD, DSİ, Karayolları, Polis ve Jandarma ve devletimiz tüm kurum ve imkanlarıyla bölgededir. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Selin “Olayın olduğu ilk dakikadan itibaren kurumlarımız çalışmalara devam etti. koordinasyon içinde çalışmak. Vefat eden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Acil şifalar dilerim.”

Kaynak: ANKA / Ömür Boyu

habersisli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu