Haber

Altındağ Gençlik Merkezi Sokaktan Spora Projesiyle Keşfedilen Genç Futbolcular Gençlerbirliği ile Sözleşme İmzaladı

Gençlik ve SporSağlık Bakanlığı’na bağlı Altındağ Gençlik Merkezi’nin başlattığı “Sokaktan Spora Projesi” kapsamında keşfedilen 3 genç futbolcu, Trendyol 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği ile sözleşme imzaladı.

Altındağ Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törene, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Tarık Karkınçam, Gençlerbirliği Kulübü Altyapı Geliştirme Müdürü Seçkin Topçu, futbolcular İbrahim Karataş, Furkan Uçarcı ve Yasin Doğanyiğit ile oyuncuların aileleri katıldı.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Tarık Karkınçam, “Sokaktan Spora Projesi” kapsamında Altındağ bölgesinde 10 farklı branşta 3 bine yakın çocuğa ulaştıklarını belirterek, “Bu gençler spor Hayatlarına katkıda bulunmalarına yardımcı oluyoruz. Gençlerin spor yapmasına katkı sağlıyoruz. Projeye hayat veren tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Gençlerbirliği Kulübü Altyapı Gelişim Müdürü Seçkin Topçu da Altındağ bölgesinde büyüdüğünü vurgulayarak şöyle devam etti:

“Futbol oynayarak istediğim hayatı yaşama şansına sahip oldum. Sporu seçerek doğru karar verdiğimi gördüm. Pırıl pırıl gençleri görünce aynı heyecanı yaşıyorum. Yetkilileri ve antrenörleri tebrik ediyorum. Bu çalışma bana kazandırdı. Bizleri çok heyecanlandırdılar. Kısa süre önce başlamasına rağmen başarılı oldular. Bu başarının önümüzdeki yıllarda daha da artacağını biliyorum.”

Konuşmaların ardından oyuncular kendilerini Gençlerbirliği’ne bağlayan sözleşmeleri imzaladı.

Sözleşmeye imza atan oyuncular, kendilerini sokaktan kurtarıp sporcu olan yetkililere de teşekkür etti.

Sokak Spora Projesi Nedir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Altındağ Gençlik Merkezi’nin başlattığı “Sokaktan Spora Projesi” kapsamında ilçede bağımlılık ve emeği olan risk altındaki gençlere ulaşıldı.

Proje kapsamında sosyo-ekonomik imkansızlıklar nedeniyle spor alanında faaliyet gösteremeyen gençler tespit edilerek uygun alanlara yönlendirildi.

Her geçen gün sayıları artan uzman eğitmen ve eğitmenler eşliğinde eğitim almaya başlayan gençler, bu yıl da birçok başarıya imza attı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu