Ekonomi

Cleveland-Cliffs hisselerinin notu Morgan Stanley tarafından eşit ağırlığa indirildi

Perşembe günü, Cleveland-Cliffs’in (NYSE:CLF) Morgan Stanley’nin şirkete yönelik duruşunu Aşırı Ağırlık’tan Eşit Ağırlık’a ayarlamasıyla hisse senedi notunda değişiklik oldu. Firma ayrıca şirket için fiyat hedefini de önceki hedef olan 21,50 $’dan 20,00 $’a revize etti.

Morgan Stanley’nin Cleveland-Cliffs hisselerinin notunu düşürme kararı, şirketin önümüzdeki yıllarda beklenen güçlü serbest nakit akışı (FCF) getirilerinin büyük sermaye harcaması projelerinin eksikliğine bağlı olduğunun kabul edilmesiyle birlikte geldi. Ayrıca, spot çelik fiyatlarının 2024 yılında düşmesi beklense de, Cleveland-Cliffs’in yıllık fiyat sözleşmelerinin önemli bir kısmının sabit olması nedeniyle gerçekleşen genel fiyatların sabit kalması bekleniyor.

Bu olumlu faktörlere rağmen Cleveland-Cliffs’in otomotiv endüstrisindeki önemli varlığı Morgan Stanley için endişe vericidir. Sektörün güçlü bir 2023’ten sonra bu yıl düşük performans sergileyeceği iddia ediliyor. Bu risk, Cleveland-Cliffs’in Kuzey Amerika çelik endüstrisindeki konumunu vurgulayan firmanın kapsamı Ek 9’da detaylandırıldığı üzere özellikle dikkat çekicidir.

Not düşüşü aynı zamanda, 2023’ün dördüncü çeyreğinin başından bu yana yaklaşık %23 artan hisse senedinin son performansını da yansıtıyor. Bu artış, bir dizi başarılı fiyat artışı ve hisse geri alımlarına odaklanan yönetim duyurularından kaynaklandı. Ancak Morgan Stanley, yeni fiyat niyetlerine ilişkin yukarı yönlü potansiyelin sınırlı olduğuna ve bu durumun Even Weigh notu ayarlamasına yol açtığına inanıyor.

InvestingPro Analizi

Morgan Stanley’nin Cleveland-Cliffs’in hisse senedi notunda yakın zamanda yaptığı değişiklik dikkatleri şirketin mali sağlığına ve piyasa performansına çekti. Bunun ışığında, InvestingPro’nun bazı ölçümleri şirketin sağlığına ilişkin daha net bir tablo sağlıyor. Cleveland-Cliffs’in piyasa değeri 9,73 milyar dolar olup, bu da şirketin Metal ve Madencilik segmentindeki önemli büyüklüğünü yansıtıyor. Dikkate alınması gereken değerli bir ölçüm, 2023’ün 4. çeyreği itibarıyla son on iki ay için ayarlandığında şu anda 21,59 olan F/K Oranıdır. Bu, yatırımcıların faiz başına ödemeye hazır oldukları tutarı gösterir ve Morgan Stanley’in değerlendirmesinde değerli bir faktördür.

InvestingPro Tips, Cleveland-Cliffs’in hisseleri aktif olarak geri satın aldığını öne sürüyor; bu da genellikle yönetimin şirketin gelecekteki performansına olan güvenini gösteriyor. Ayrıca şirketin yüksek hissedar getirisine sahip olması bekleniyor ve bu da getiri arayan yatırımcılar için cazip olabilir. Şirket temettü ödemese de, değerlemesinin ima ettiği güçlü serbest nakit akışı getirisi, yatırımcıların zararını başka şekillerde de karşılayabilir.

Cleveland-Cliffs’in performansına gelince, şirket son altı ayda büyük bir fiyat artışı yaşadı ve toplam getiri %25,51 oldu. Bu, Morgan Stanley’in hisse senedinin 2023’ün 4. çeyreğinin başından bu yana önemli ölçüde arttığı yönündeki gözlemiyle tutarlıdır. Ancak hisse senedi fiyatının 52 haftanın en yüksek seviyesinin %85,55’i olduğunu belirtmekte fayda var; bu da yükselişe doğru hareket için sınırlı bir alan olabileceğini gösteriyor. üst, dolayısıyla Eşit Tartım derecesine göre ayarlama yapılır.

Cleveland-Cliffs hakkında daha fazla bilgi ve ölçümle ilgilenenler için InvestingPro, şirketin bu yıl beklenen net gelir büyümesi ve kendi bölümünde değerli bir oyuncu olarak konumu dahil olmak üzere ek ipuçları sunuyor. Bu bilgiyi daha detaylı incelemek için PRONEWS24 Kupon kodunu kullanarak InvestingPro’da yıllık veya altı aylık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ek %10 indirim elde edebilirsiniz. InvestingPro, şirketin beklentileri hakkında daha fazla rehberlik sağlayabilecek 11 ek ipucu listeliyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu