Ekonomi

CureVac ve GSK, COVID-19 ve mevsimsel grip aşısı denemelerinde ilerleme kaydediyor

mRNA odaklı biyofarmasötik şirketi CureVac NV, GSK ile iş ortaklığı yaparak, COVID-19 ve mevsimsel gribe yönelik klinik aşı geliştirme programlarında değerli kilometre taşlarına ulaştı. Grup, COVID-19 aşı denemelerinin 2. Aşama kaydını başarıyla tamamladı ve mevsimsel grip programlarının 2. Aşamasını başlattı.

CureVac Geliştirme Direktörü Dr. Myriam Mendila, bu programların başarılı Aşama 1 ve 2 çalışmalarının ardından ilerlediğini doğruladı. COVID-19 programının Faz 2 çalışmasına, iki modifiye mRNA COVID-19 aşısının (CV0601 ve CV0701) güvenliğini ve immünojenitesini değerlendirmek için 427 katılımcı dahil edildi.

CV0601, omikron BA.4-5 varyantının spike proteinini kodlarken CV0701, hem omikron BA.4-5 varyantının hem de orijinal SARS-CoV-2 suşunun spike proteinlerini kodlar. Bu aşılar, yetkili iki değerlikli COVID-19 karşılaştırma aşısıyla karşılaştırılıyor. Bu çalışmadan elde edilen ara verilerin 2024 başlarında açıklanması bekleniyor.

CureVac, GSK ile ortak mevsimsel grip programında, 12 Eylül 2023’te açıklanan pozitif Faz 1 ara verilerine dayanarak gelecek vaat eden çok değerlikli bir adayı seçtikten sonra Faz 2’ye başladı. Bu aday, Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen tüm influenza suşlarıyla uyumlu antijenleri kodluyor. Aşının farklı yaş grupları ve dozaj seviyelerinde lisanslı mevsimsel grip karşılaştırma aşılarıyla karşılaştırılarak test edilmesi ve çalışma sonuçlarının 2024 yılında açıklanması bekleniyor.

CureVac’ın ilerlemeleri, bu çok yönlü biyolojik molekülü tıbbi uygulamalar için geliştiren, optimize eden ve üreten mRNA teknolojisindeki yirmi yılı aşkın uzmanlığından kaynaklanmaktadır. Şirket, CureVac’ın ikinci nesil mRNA teknolojisini kullanarak bulaşıcı hastalıklara yönelik yeni profilaktik aşılar geliştirmek üzere Temmuz 2020’de GSK ile ortaklık kurdu. Bu işbirliği daha sonra ikinci nesil COVID-19 aşı adaylarının ve değiştirilmiş mRNA aşı teknolojilerinin geliştirilmesini kapsayacak şekilde genişletildi.

InvestingPro İçgörüleri

CureVac’ın InvestingPro tarafından sağlanan finansal durumu ve performans göstergeleri, şirketin mevcut durumu hakkında daha derin bir anlayış sunuyor. Klinik aşı geliştirme programlarının potansiyel vaatlerine rağmen CureVac, bilançosunda borçtan çok nakit bulunduruyor ve bu da güçlü bir mali pozisyona işaret ediyor (InvestingPro Type 0). Ancak nakit hızla tükeniyor ve bu da yatırımcılar için endişe kaynağı olabilir (InvestingPro İpucu 2). Hisse senedi fiyatı da son üç ayda önemli ölçüde düştü (InvestingPro İpucu 11), bu da şirketin değişken hisse senedi fiyat hareketlerini yansıtıyor (InvestingPro İpucu 6).

InvestingPro bilgileri, CureVac’ın Piyasa Değerinin 1220 milyon $ olduğunu ve şirketin negatif F/K oranının -3,48 olduğunu gösteriyor. Şirketin son on iki aylık geliri 2023’ün ikinci çeyreği itibarıyla 41,04 milyon ABD dolarıdır, ancak %-67,32 oranında azalmaktadır. Şirketin aynı dönemdeki brüt karı -95,96 milyon $ ile negatifti ve bu da zayıf brüt kar marjına işaret ediyordu (InvestingPro İpucu 5).

CureVac’ın mali performansının ve potansiyel yatırım fırsatlarının daha ayrıntılı analiziyle ilgilenenler için ek InvestingPro İpuçları mevcuttur. Sağlanan gerçek zamanlı verilerle birlikte bu ipuçları, yatırımcıların biyofarmasötik segmentindeki yatırımları hakkında bilinçli kararlar almasına yardımcı olabilir.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu