Haber

Dev miting ve Erdoğan’ın tarihi sözleri ses getirdi! Dün basın Türkiye’yi konuştu…

7 Ekim’den bu yana Gazze’de her türlü savaş suçunu işleyen ve soykırım yapan İsrail, tüm dünyada protesto edildi.

İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki göstermek ve Gazze’ye destek vermek amacıyla AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Atatürk Havalimanı’nda Büyük Filistin Mitingi düzenlendi. Vatandaşlar mitinge Türk ve Filistin bayraklarıyla geldi.

DÜNYA BASININDA ERDOĞAN’IN SÖZLERİ

Milyonlarca kalp, İsrail’in Filistin’de yaşadığı zulme son vermek için güçlerini birleştirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarihi konuşması dünya basınında geniş yer buldu.

El Cezire, Önder Erdoğan’ın cümlelerine dikkat çekti

Katar merkezli Al Jazeera haber ajansı, İstanbul’daki mitinge ilişkin haberinde, Lider Erdoğan’ın şunları söyledi: “Gazze katliamının asıl suçlusu Batı’dır”Cümleye dikkat çekti ve “Erdoğan, Hamas’ın ‘terör örgütü’ olmadığını söyledi ve İsrail’i ‘işgalci’ olarak nitelendirdi.”İfadesini kullandı.

El Cezire haber ajansı Cumhurbaşkanı Erdoğan “İsrail’in savaş suçlusu olduğunu tüm dünyaya anlatacağız, bunun hazırlıklarını yapıyoruz.”Cümleyi vurgularken İsrail’i kastetmişti “Batı’nın size borcu var ama Türkiye’nin size borcu yok”sözleriyle dikkat çekti.

GAZZE’DEKİ KATLİAM BATI’NIN SUÇUDUR

Hindistan merkezli Wio News haber ajansı Büyük Filistin Mitingini bildirdi “Gazze’deki katliam Batı’nın hatasıdır” başlığıyla gördüm. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İsrail’in Batı’nın desteği olmadan adım atamayacağı yönündeki sözlerine dikkat çeken Wio News, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’i savaş suçlusu olarak tanımladığına da dikkat çekti.

“VATANIMIZIN AYRILMAZ BİR PARÇASI OLDU”

Hindistan merkezli sitede Önder Erdoğan’ın sözleri de yer alıyor “Gazze geçmişte vatanımızın ayrılmaz bir parçasıydı.”Sözlerine ve Türkiye’nin Gazze felaketine izin vermeyeceği vurgusuna da yer verildi.

Hindistan merkezli bir başka haber ajansı olan NDTV4, “Erdoğan, İstanbul’da binlerce kişinin katıldığı Gazze mitinginin baş suçlusu olarak Batı’yı tanımladı”başlığını kullandı.

“İSTANBUL’DA BÜYÜK FİLİSTİN YANLIĞI MİALLİ”

Tahran merkezli Mehr News, “İstanbul’da Filistin yanlısı büyük miting”Haberinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Gazze için bir araya gelen yüz binlerce insanı paylaştı.

gedizhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu