Ekonomi

Gaye Erkan’ın babası tarafından kovulduğunu iddia eden Büşra Bozkurt’tan yeni iddialar

Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan’ın babası tarafından görevden alındığına dair CİMER’e yaptığı şikayetle gündeme gelen Büşra Bozkurt, “CİMER’deki şikayetlerim daha bitmedi.” Kendisi gibi onlarca çalışanın mağdur olduğunu belirten Bozkurt, baba Erkan’ın bir çalışana tokat attığını iddia etti.

“GÖRÜNTÜLER KAMERA KAYITLARINDA MEVCUTTUR”

Sözcü gazetesine açıklama yapan Büşra Bozkurt, “Hakkımda dava açılırsa mahkemede bankanın kamera kayıtlarını isteyeceğim. Her gün resmi aracıyla bankaya gelen Erol Erkan’ın tüm görüntüleri” Cumhurbaşkanlığı ofisinin bulunduğu 9’uncu katta yetkisiz talimat verdiği ve izinsiz talimat verdiği kamera kayıtlarında yer alıyor. Sanırım silinemez. Özel savunmasının şikayeti “Kovduğu güvenlik şefi dahil çok sayıda mağdur var. CİMER’e yönelik şikayetim haber olunca birçok çalışan onu arayıp ‘bizim yapamadıklarımızı sen yaptın’ diyerek tebrik etti. Gereken deliller ve tanıklar var. Mağdur olmak yetmiyormuş gibi yalan söylemekle suçlanmak da beni çok üzdü.” dedi.

“ARKIMDA HİÇBİR GÜÇ YOK”

Eski cumhurbaşkanının akrabası olduğu ve işi manipülasyon yoluyla aldığı yönündeki iddiaları kesin bir dille reddeden Bozkurt, “Haber çıkınca eski liderin akrabası olduğum ve göreve girdiğim tezleri yayıldı. Hiçbiri doğru değil. 2020 yılında bankada ekip çalışanı olarak değil, taşeron firma çalışanı olarak çalışıyordu ki buna dış kaynak kullanımı deniyordu.” “Takım üyesi olarak başladım. Kovulduğumda yine takımda değildim. Arkamda hiçbir güç yok. Ancak bankada çalışan herkesin yaşadığı maddi ve manevi acılar ve yaşananlardan rahatsız olduğuna inanıyorum. Bankamızın prestijinin zedelenmesi arkamda kalacak” dedi.

“ASANSÖRDE ÇALIŞANINA TOKAT VERDİ”

Gaye Erkan’ın babasının asansörde bir çalışana tokat attığını iddia eden Bozkurt, “Sayın Cumhurbaşkanımız 23 Aralık 2023’te ABD’ye gitti. 28 Aralık’ta babasının talimatıyla işten çıkarıldım. Başkan yaptı. ABD’den dönemedim. Kendisiyle konuşup şikayetimi iletemedim. Erol Bey’in talimatına karşı çıkabilecek bankada tek bir kişi bile yok. Bütün bankada bir personele tokat attığı konuşuluyor. Asansördeydi. Bu personeli kovdu ama şikayet edeceğini duyunca geri aldı. Başkanın bunlardan haberi var mı? Ben onun ekmeğinin peşinde olan bir çalışanım ve benim ekmeğim yetkisiz bir kişiye ait. Küçük çocuğumun rızık çalındı.Elbette Önderin çocuğu değerli ama benim çocuğumun değeri yok mu?Akşam çocuğumu okuldan almam gerektiğini ve bu nedenle gece geç saatlere kadar çalışamayacağımı söylediğimde Torununu seven bir dededen anlayış bekliyordum ama hiçbir şey söylemedi. “Dövüldüm, aşağılandım, tehdit edildim ve kovuldum” dedi.

“ÇAY BARDAĞININ 4 BİN LİRAYA ALINDIĞI SÖYLENİYOR”

Açıklamasını sürdüren Bozkurt, Cumhurbaşkanlığı katına Erol Erkan tarafından özel bir mutfak yaptırıldığını belirterek, “Bankada lider ve üst yönetimin kullandığı bir mutfak var. Ancak Erol Bey, başkanlık katında özel bir mutfak yaptırdı. Sadece ailenin kullanabileceği kat. Mutfağın başkanın çocuğu için yapıldığı söylendi. Tüm malzemeler bol miktarda kullanıldı.” Lüks seçimi rahatsızlığa neden oldu. 4 bin liraya çay bardağı alındığı söyleniyor. Lüks tabaklar, kaşıklar… Sayıştay kontrol ederse hepsinin faturası ortaya çıkacak. Aile bankadaysa özel mutfakta pişirilen yemekleri yiyor, evdeyse arabayla evlerine götürülüyor. Bazen kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği servis edilir. Hepsi. “Kamera kayıtlarında var” dedi.

karakoyunlu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu