Haber

Amazon, mobil uygulamasına yapay zeka özellikleri eklemeyi planlıyor

Amazon, taşınabilir uygulamasında alışveriş deneyimine yapay zeka özellikleri eklemeyi planlıyor. Şirket tarafından test edilen yeni özellikler, kullanıcıların ChatGPT gibi bir yapay zeka asistanıyla konuşmasına olanak tanıyor. Ayrıca Alexa Plus adlı yeni bir abonelikle yapay zekasını geliştirmek istiyor.

Amazon, e-ticarete yapay zeka asistanını ekleyecek

E-ticaret analiz firması Marketplace Pulse tarafından yapılan araştırma, Amazon’un müşteri sorularına cevap verebilecek bir yapay zekayı test ettiğini ortaya çıkardı. Asistan uygulamada etkinleştirildiğinde, alışveriş yapanlara “Özel bilgi mi arıyorsunuz?” sorusu sorulacak. Formda sorular sorar.

Amazon asistanı kullanıcılara bir başlık hakkında kısa bilgi sağlar. Ürünün ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadığını belirlemelerine yardımcı olmak için ürünün temel ayrıntılarını, inceleme puanlarını ve özelliklerini kapsar. Örneğin, inceleme bilgilerine dayanarak bir ayakkabının koşuya uygun olup olmadığını anlayabilir.

13321

Yapay zekanın artık geliştirme aşamasında olduğu ve birçok sınırlamaya sahip olduğu da belirtildi. Şu anda birden fazla eseri aynı anda karşılaştıramıyor veya alternatif öneremiyor. Bazen temel soruları reddettiği veya yanlış bilgi verdiği de belirtildi.

Raporlar ayrıca Amazon’un gelişmiş konuşma yetenekleri ve kişiselleştirme özelliklerine sahip yeni Alexa Plus’ını da ortaya çıkardı. Ücretli hizmeti 30 Haziran’da başlatmayı planlayan şirket, Alexa cihazlarında daha fazla özellik sunmayı hedefliyor.

Öte yandan şirket içi belgelerde Alexa Plus’ın “beklentilerin altına düştüğü” ve iş asistanı gibi bilgilerin hatalı olduğu belirtildi. Müşterilerin başka bir aboneliği tercih edip etmeyeceği konusunda tartışmalar sürüyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorum kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın!

pursaklar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu