Haber

Heyelan mağdurlarının sakinleri sorunlarına kalıcı çözümler istiyor

Heyelan mağdurlarının sakinleri, sorunlarına kalıcı çözümler istiyor.

ARTVİN – Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi’nde meydana gelen heyelanın ardından 7 binanın hasar görmesi nedeniyle 17 aile geçici olarak evlerinden tahliye edilirken, mahalle sakinleri sorunlarına kalıcı çözüm istiyor.

Artvin’in Borçka ilçesinde 22 Şubat 2023’te etkili olan şiddetli yağışlar Gündoğdu ilçesinde heyelana neden oldu. Heyelanın ardından mahalledeki 7 binada hasar tespit eden AFAD ekipleri, binalarda yaşayan 17 aileyi geçici mühlet vererek tahliye etti. 11 gündür meskenlerine giremeyen yöre halkı, mahallelerindeki heyelan sorununa kalıcı çözüm isterken, evlerindeki hasarın sadece yağışlardan değil, altyapı ve altyapıdan da kaynaklandığını söylediler. belediyenin su işleri Mahallede toplanan vatandaşlar, kalıcı tahlil için yetkililerden yardım istedi.

“Türkiye’de o ay yağışın onda biri Artvin bölgesine düştü”

Gündoğdu Mahalle Muhtarı Musa Yıldırım, yaptığı açıklamada, “Bölgemizde 10 gün önce yoğun kar yağışı vardı. Daha sonra karlar hızlı bir şekilde eriyip yağmur yağınca bir takım yırtılmalar meydana geldi. 7 evi boşaltmak zorunda kaldık. Bu kopukluklardan dolayı 17 aile Borçka nezaretinde onlara eşlik ediyoruz Borçka genelinde alt yapı çalışması var Mahallemizde de alt yapı çalışması yapıldı Yukarı bölgede yer altı sularını boşaltmak mümkün olmadı çünkü evler çok yakın, derin kazılar yapılmadığı için borular açıldı. O ayki yağışın onda biri Artvin bölgesine düştü” dedi.

“Oturamazsın dediler ama elimizde belge yok”

Mahalle sakinlerinden Aynur Baltacı ise, “Evimiz çatladı, eşyaları boşalttık, muhatabımız yok. Burada yaşayamazsınız dediler ama elimizde belge yok. Neredeyiz?” Mahalle sakinlerinden Erkan Navdar, “Eşyalarımızı koyacağız. Onun evinde kalıyoruz. Bu daha ne kadar devam edecek” dedi. Önceki gün mahallemizde bir afet yaşadık. Kar yağışı ve yağmur nedeniyle heyelan yaşadık. Ondan önce alt yapı çalışmaları Belediye tarafından yapılıyordu. Bu tür bir felaket belediyenin ana su borusu patlayınca ve bir oda eklendiğinde meydana geldi. Maliyetler kapanınca suya baskı yapıyor. “Vatandaşlar olarak söylediğimiz şu ana kadar tedbir alınmadı. Oturup oturulmaması ile ilgili bir çalışma yapılmadı. Tüm şebeke boruları hiçbir şekilde kanalizasyona verilmiyor, dolayısıyla meskenleri olan insanlar var. Evlerinde oturamayanlar var” dedi.

Konuyla ilgili bilgi veren Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, “İl AFAD Müdürlüğü gerekli tavsiyelerde bulundu ve bu doğrultuda kaymakamımızın bilgisi dahilinde gerekli bilgiler verildi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden hocalar çağrıldı. mahalle muhtarının bilgisi var.Önümüzdeki hafta içerisinde gelmeleri ile birlikte projeler yapıldı.Önlemlerin alınması konusunda kaymakamlık,belediye,muhtar ve AFAD ile gerekli mutabakata varıldı ve çalışmaların havanın iyileştirilmesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu