Haber

İmamoğlu: İYİ Parti ile ittifak süreci müzakereye açık olmalı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu, DÜZGÜN Partisi’nin yaklaşan yerel seçimlerde 81 ilde aday gösterilmesine ilişkin açıklamalarına ilişkin soruyu yanıtladı.

İmamoğlu, “Ben hâlâ ittifakın gerekli olduğunu, ittifak sürecinin Türkiye’de bir realite olduğunu ve müzakereye açık olması gerektiğini söylüyorum. Açıkçası dünkü tanımlamaya göre müzakerenin kapalı olmadığını düşünüyorum. En güçlü şekliyle Sayın Akşener, UYG Partisi ve yöneticileriyle müzakere büyük ölçüde diyalog meselesidir.” “Bunun sağlıklı bir şekilde yürütülüp yönetilebileceğini düşünüyorum. Elbette bunun için karşılıklı gereksinimler var, bunu zaman gösterecek” dedi.

İmamoğlu, Bahçelievler’deki İBB ofisini ziyaret etti. spor Tesisin temel atma ve tanıtım törenine katıldı. İmamoğlu, törende yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yaklaşan yerel seçimlerde İYİ Parti’nin 81 ildeki aday açıklamalarına ilişkin bir basın mensubunun sorusunu yanıtlayan İmamoğlu, “Ben hala aynı düşünüyorum sonuçta Sayın Akşener’in önceki açıklamalarını dinlediğimi ve dikkatle dinleyip takip ettiğimi söylemiştim. Sayın İYİ Parti’ye dünkü açıklamalarımı da söyledim. Sözcüyü de dinledim, farklı yorumları da dinliyorum ve takip ediyorum. Hala ittifakın gerekli olduğunu, ittifak sürecinin Türkiye’de bir realite olduğunu ve müzakereye açık olması gerektiğini söylüyorum. Açıkçası dünkü tanımlamaya göre müzakerenin kapanmadığını düşünüyorum, zamanla göreceğiz aslında en önemli unsur ben toplumsal bir ittifakın olduğunu ve özellikle muhalefet tabanının sonuç alabileceğini bilen biriyim. Güçlü bir ittifak modeliyle bunu İstanbul’da dikkatle yaşadık ve yaşattık, CHP ve İYİ Parti ittifakının yanı sıra güçlü bir İstanbul ittifakının kurulmasıyla farklı bir demokrasi mücadelesi verildi ve kazanıldı. Yine harika. Bir demokrasi çabası sarf etmek ve kazanmak konusunda diyalog çerçevesini üst düzeyde tutmaya hazır ve çabalayan, toplumsal katmanları en iyi şekilde analiz eden, İstanbul ve Türkiye için en gerçek demokrasi yolculuğunu titizlikle anlatan bir grubuz. . Bunu başarabileceğimizi düşünüyoruz ve başarabiliriz. Bu anlamda Sayın Akşener, GÜZEL Partisi ve yöneticileriyle müzakere ve diyaloğun en güçlü haliyle çok sağlıklı bir şekilde yürütülüp yönetilebileceğini düşünüyorum. “Elbette bunun için karşılıklı gereksinimler var, bunu zaman gösterecek” dedi.

İmamoğlu daha sonra bölgeden ayrıldı.

haber-vezirkopru.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu