Haber

Maliye bakanları G20’de anlaşmaya varamadı

G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Liderler Toplantısı’nda anlaşma sağlanamadı.

Hindistan’ın ev sahipliği yaptığı iki günlük toplantıların ardından nihai bildiri yerine nihai belge ve G20 Dönem Başkanlığı özeti yayınlandı.

Nihai belgede, Şubat 2022’den bu yana Ukrayna’da yaşanan savaşın küresel ekonomiyi daha da olumsuz etkilediği belirtilirken, G20 üyelerinin çoğunun Ukrayna’daki savaşı şiddetle kınadığına ancak bu konuda başka görüşlerle farklı görüşlerin de bulunduğuna değinildi. durum ve yaptırımlar.

G20’nin güvenlik sorunlarını çözmek için bir forum olmadığının kabul edildiği sonuç belgesinde, güvenlik sorunlarının küresel ekonomi için önemli sonuçları olabileceği vurgulandı.

Belgede, Çin ve Rusya’nın savaşa atıfta bulunan unsurların “insanların büyük ıstırabına” neden olduğu ve “küresel ekonomideki mevcut kırılganlıkları şiddetlendirdiği” belirtildi.

‘YÜKSEK BELİRSİZLİK’

“Görünüme ilişkin belirsizlik yüksek olmaya devam ediyor” diyen nihai raporda, küresel ekonomik büyümenin uzun vadeli ortalamanın altında kaldığı ve sistematik olmadığı belirtildi. kelime kullanıldı.

Nihai belgede, risk istikrarının, borç kırılganlıkları, süregelen yüksek enflasyon ve küresel finansal koşullarda jeoekonomik gerilimleri kötüleştirebilecek önemli ölçüde sıkılaşma ve büyümeyi teşvik etmek için uygun şekilde ayarlanmış mali, mali ve yapısal politikalar ile aşağı yönlü olmaya devam ettiği belirtiliyor. eşitsizlikler ve makroekonomik ve finansal istikrarı korumak. gerektiği gibi rapor edildi.

Belge, düşük ve orta gelirli ülkelerdeki borç kırılganlıklarının etkili, kapsamlı ve sistematik bir biçimde ele alınmasının değerini vurguladı. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu