Haber

Meksika Devlet Başkanı Otis Kasırgası kurbanları için destek planını duyurdu

MEKSİKA ŞEHRİ, 1 Kasım (Xinhua) — Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador Çarşamba günü Pasifik kıyısındaki Guerrero eyaletine şimdiye kadar ulaşan en güçlü fırtına olan Otis Kasırgası’nın kurbanları için bir destek ve kurtarma planı açıkladı.

Yeniden Yapılanma ve Nüfus Desteğine ilişkin Genel Plan, 25 Ekim’de Otis Kasırgası tarafından tahrip edilen önde gelen turizm destinasyonu Acapulco ve yakınlardaki Coyuca de Benitez şehirlerine odaklanıyor.

Federal hükümet ayrıca planın uygulanması için 61 milyar pesoya (yaklaşık 3,4 milyar ABD doları) kadar tahsis edecek.

Lopez Obrador günlük basın toplantısında, “Bütün bu ihtiyaçları ve programları finanse edecek bütçemiz var. Bu kaynakların tahsisini gider değil yatırım olarak görüyoruz.” dedi.

20 adımlı plan, kayıp kişileri bulmak için devam eden arama çalışmalarına öncelik veriyor. Plan aynı zamanda yaşlı ve engellilere yönelik sosyal yardım programlarına kaynak akışını hızlandırarak yerel üreticilerin ve balıkçıların desteklenmesini amaçlıyor.

Plan, elektrik fiyatlarının Kasım 2023’ten Şubat 2024’e kadar askıya alınmasını ve fırtınadan etkilenen tahmini 250.000 aileye temel gıda maddelerinin ulaştırılmasını öngörüyor.

Lopez Obrador, evlerin onarımı için kredi verileceğini ve mağdurlara yatak, soba, vantilatör ve tabak takımı gibi eşyalardan oluşan ev eşyası paketinin ulaştırılacağını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu