Haber

Yeşil Sol Parti Milletvekili Özgül Saki hakkında suç duyurusu

Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki hakkında Onur Yürüyüşü’ndeki sözleri nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulunuldu.

EGM’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Aziz milletimizin huzur ve güvenliği için 7/24 görev yapan, terör örgütleri başta olmak üzere suç ve suçlularla mücadelesini sürdüren Türk Polis Teşkilatına ‘işgalci’ hakareti , asla kabul edilemez.

İstanbul’da yasa dışı gösteri yapmak isteyen gruba izin vermeyen, polislerimize ‘işgalci’ diyen Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Ne oldu?

9. Trans Onur Yürüyüşü dün polisin sertliğine rağmen gerçekleşti. Yürüyüş öncesi valilikten resmi bir yasaklama kararı gelmemesine rağmen polis tüm Taksim’i ablukaya aldı, ara sokaklarda toplanan LGBTİ+’ları gözaltına aldı.

İstanbul’un yeni Valisi Davut Gül, Trans Onur Yürüyüşü ve LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü amaç edinerek Twitter’da “aile” vurgusu yapan bir mesaj yayınlamıştı.

Yeşil Sol Parti üyesi Özgül Saki, “Bugün Taksim’de yapılması gereken trans onur yürüyüşü, herkesin görebileceği gibi polisin Taksim’in her tarafını bir işgal gücü gibi işgal etmesi nedeniyle Taksim’de yapılamadı. Polis şiddeti gecikmedi. Gördüğünüz gibi arkadaşlarımız işkence altında gözaltına alındı. Bu mücadele bir trans onur yürüyüşü, LGBTİ’lerin mücadelesi sadece onların mücadelesi değil, her birimizin mücadelesidir” dedi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu