Ekonomi

FSD Pharma alkol metabolizması takviyesi için deneme başvurusu yaptı

TORONTO – Bir biyofarmasötik firması olan FSD Pharma Inc. (NASDAQ:HUGE)(CSE:HUGE)(FRA:0K9A), alkol metabolizmasını geliştirmeyi amaçlayan bir besin takviyesi olan unbuzzd™’ın güvenliğini ve etkinliğini değerlendirmek üzere Faz-1b çalışması için Avustralya’da bir Klinik Deneme Başvurusu (CTA) yapıldığını bugün duyurdu. METAL-1 adı verilen çalışma, ürünü alkol zehirlenmesi durumundaki sağlıklı gönüllüler üzerinde test edecektir.

Başvuru şu anda bir Avustralya insan etiği inceleme komitesi (HREC) tarafından incelenmekte olup, onayın ardından gönüllü alımının Nisan ayında başlaması beklenmektedir. unbuzzd™, potansiyel olarak bilişi geliştirmek ve alkol metabolizmasını hızlandırmak için tasarlanmış doğal bileşenler, vitaminler ve gıda takviyeleri içeren güçlendirilmiş bir oral sıvı formüldür.

FSD Pharma’nın Bilimsel ve Klinik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Andrzej Chruscinski, bu denemenin şirketin ve danışmanlarının bu ürünü pazara sunmak için gösterdikleri önemli bir çabayı temsil ettiğini ifade etti. ABD tüketici pazarı için unbuzzd™ ürününü geliştiren Celly Nutrition’ın CEO’su John Duffy, ürünün geliştirilmesindeki bilimsel temelli yaklaşımı ve alkol tüketimi sonrası potansiyel bilişsel faydalarını vurguladı.

Celsius Energy drink’in (Nasdaq: CELH) emekli CEO’su Gerry David de ürünün tüketiciler üzerindeki etkisi konusunda iyimserliğini dile getirdi.

FSD Pharma, multipl skleroz için öncü bileşiği Lucid-MS de dahil olmak üzere nörodejeneratif, metabolik ve alkol kötüye kullanımı bozukluklarına yönelik yenilikçi tedavi portföyüne odaklanmaktadır. Şirket unbuzzd™ ürününü Celly Nutrition Corp. şirketine satış gelirleri üzerinden bir telif anlaşması ile lisanslamıştır.

Bu haber FSD Pharma Inc. tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-silifke.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu