Haber

Samsun 19 Mayıs Stadyumu Fenerbahçe maçına hazırlanıyor

– Samsun 19 Mayıs Stadyumu Fenerbahçe maçına hazırlanıyor

SAMSUN – 11 yıl aradan sonra Büyük Lig’de mücadele edecek olan Samsunspor, kendi sahasında oynayacağı Fenerbahçe maçı öncesi stadın fiziki yapısındaki ve çim sahadaki eksiklikleri gidermeye çalışıyor.

Süper Lig hasretine rekor kırarak son veren Samsunspor, ligdeki ilk maçına ligin ikinci haftasında 21 Ağustos Pazartesi günü oynanacak Fenerbahçe ile oynayacak. Euro 2024 kapsamında 16 Haziran’da Samsun’da oynanan Türkiye-Galler maçı öncesi karma alan, T sahası, basın tribünü, protokol tribünü, internet altyapısı, park alanları ve yollar gibi birçok sorun giderilirken, bakım çalışmaları da devam ediyor. Milli maç geç oynandığı için saha geç başladı. . Milli maçın ardından zemin düzeltme çalışmalarına başlanırken, ömrü dolan eski çimler topraktan çıkarıldı ve yerine yeni çim tohumları ekildi. Stadyumda zemin ve fiziki eksikliklerin giderilmesi için 24 saat bakım ve yenileme çalışması yapılıyor.

Soner Soykan: “Milli maç nedeniyle stattaki birçok fiziki eksiklik giderildi”

Arda Güler’in Puskas ödülüne aday golü kaydettiği Türkiye-Galler maçı öncesi stattaki eksikliklerin giderilerek Süper Lig standartlarına getirildiğine dikkat çeken Samsunspor A.Ş. Genel Müdür ve İcra Kurulu Üyesi Soner Soykan, “Stadımız 1. Lig’e göre üst seviyede olmasına rağmen eksiklerimiz vardı. Hala eksiklerimiz var. Türkiye A Milli Grup maçını Samsun’da oynamak bizim için büyük bir şanstı. bizim için çok büyük bir ek maliyet.Fiziksel eksikliklerin çoğu bu maçta vardı.Daha önce halledildi.Örneğin büyük sorun olan yollar düzeltildi,ulaşım sorunu düzeltildi.Basın tribünü tribün yerine taşındı. Süper Lig kriterlerini karşılamadığı için olması gereken yerde.Koltuklar kırıldı.Protokole de dikkat ettik.Protokol tribünü A ve B kategorisine ayrıldı.Maçlarda çok fazla insan ve karışıklık oldu. Misafir ağırlamada bazı eksikliklere neden oluyor.Üst Lig’de misafirlerimiz daha ağır olacağı için protokol tribününde daha organize olacağız.”

“Ligde ilk 1-2 maçta yerde ufak tefek görsel sorunlar olabilir”

Soner Soykan, milli maç nedeniyle yenileme çalışmalarının geç başlandığı için zeminde bazı görsel sorunlar yaşanabileceğini belirterek, “Zemin açısından sıkıntımız var. Sahamız hibrit olduğu için her yıl yenilenmesi gerekiyor. Tarlanın belli yerleri hibrit olup ortasında belli çim tohumları vardır.Bu tohumlar her yıl üretilir.Tamamen kazılıp tekrar dikilmesi gerekir.Hava şartlarının yanı sıra nem ve rutubet, hava sirkülasyonu , sezon başında zemin düzenlemelerinin yetişmesi zor. Uluslararası bir çim firması ile çalışıyoruz. Milli maç Samsun’da oynandığı için tadilat geç yapıldı. Sahada ufak tefek eksiklikler var. Fenerbahçe” Maça hazır olabilmek için 7-24 çimlerde çalışıyoruz. Ligin ilk 1-2 maçında sahada ufak tefek görsel sorunlar yaşanabilir gibi görünüyor. Kısa sürede toparlamak için durmadan çalışıyoruz” dedi.

“Zorlukları elimizden geldiğince sıfıra indirmeye çalışıyoruz”

Yaşanabilecek sıkıntıları en aza indirmek için çaba sarf ettiklerini belirten Soykan, “Stadımızda press alanı yoktu, karma alan yapıldı. T alanı güzelleştirildi. Bu alanlar yeterli olduğu için hızlıca geldik. Çok fazla fizik kuralı ile oynamadan milli maç sayesinde Büyük Lig standartlarına ulaştık.Biz her şeye hazırız.Çalışanlarımız da operasyonel olarak çok tecrübeliler.İnşallah ilk maçımızı Türkiye’nin en yüksek puanını getirecek bir formda oynayacağız. Taraftar zafere.Fenerbahçe maçında bu sınavı geçmek istiyoruz.Bizim dışımızda gelişen bir Passolig durumu var.Onlar teknolojik ve fiziki olarak maça hazırlanıyorlar.Stadyuma girişte ve çıkışta fiziki sıkıntılar var. Otopark sorunu var çevrelerindeki raylı sistemden dolayı fiziki kuralları değiştirilemiyor bu sıkıntılardan kaynaklı sıkıntıları elimizden geldiğince sıfıra indirmeye çalışıyoruz. Sporİl Müdürlüğüne baskı uyguladığımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

Karadeniz temsilcisi Samsunspor, Süper Lig’deki ilk 5 maçını Fenerbahçe, İstanbulspor, Gaziantep FK, Başakşehir ve Hatayspor gruplarında oynayacak. Gaziantep FK maçına sahanın tamamen hazır olması planlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu