Haber

Uludağ, Bayındırlık, İmar, Ulaşım ve Turizm Komisyonu’na yasal koruma kalkanı önerisi

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Uludağ’a yasal koruma kalkanı oluşturmak amacıyla hazırlanan Uludağ Bölgesi Kanunu ile farklı kurumların planlama yetkilerini tek kurumda toplamak, yetki karmaşasını önlemek ve Uludağ’ın bütüncül bir yaklaşımla yönetilmesini sağlamak.

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Uludağ’ın korunması, geliştirilmesi ve tanıtılması ile kurulacak Uludağ Alan Başkanlığı’nda farklı kurumlar için planlama yetkilerinin toplanmasına ilişkin kanun teklifinin TBMM’de görüşmelerine başlandı. Türkiye Meclisi Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Kurulu.

Komisyon, AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek başkanlığında toplandı.

Teklifin ilk imzacılarından AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, teklifle ilgili yaptığı brifingde, yetki karmaşası nedeniyle Uludağ’ın istedikleri noktada olmadığını söyledi.

Çavuşoğlu, Alan Başkanlığı’nın kurulmasıyla birlikte Uludağ’ın mevcut sit alanlarının korunmasını ve kaynak değerlerinin geliştirilmesini, korunmasını ve tanıtılmasını istediklerini belirtti. İstanbul ile şehir merkezi arasında sağlıklı bir bağlantı kurarak, kararların hızlı ve etkin bir şekilde alınmasını sağlamayı amaçlıyoruz.” dedi.

Çavuşoğlu, Uludağ’da otopark sorunu olduğunu belirterek, ziyarete gelen turistlerin kent merkezine dönüşlerinde yol kenarlarına park eden araçlar nedeniyle büyük çaba sarf ettiğini söyledi.

Kayak pistlerinin standart dışı olduğunu ve otellerin 6, 7, 8 metrekarelik odalarıyla içler acısı durumda olduğunu anlatan Çavuşoğlu, havanın kararması nedeniyle yatırımcılara artık yeni alternatifler sunulmadığını kaydetti.

Hakan Çavuşoğlu, “Teklifin bir şekilde Bursa ve Uludağ’ın gerçek potansiyeline ulaşmasını sağlayacağına inanıyoruz.” terimleri kullandı.

Çavuşoğlu’nun brifing vermesinin ardından milletvekilleri, teklifin tamamına ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu